free download 78 travel guides written by experts

Marturiile socante ale unui agent sub acoperire in cazul sclavilor de la Berevoesti

“Pe timpul noptii erau legati (…) Nu li se permitea sa mearga neinsotiti nici macar la toaleta!”

Duminica seara, de la ora 20:00, emisiunea “Asta-i Romania!” continua seria dezvaluirilor, in cazul sclavilor de la Berevoesti.

In aceasta comuna s-au petrecut orori greu de imaginat vreme de opt ani. Zeci de oameni au fost tratati ca in Evul Mediu, biciuiti, pusi la munca, umiliti, dezintegrati psihic, injositi, depersonalizati, infometati. Socant este ca toate acestea s-au intamplat intr-o comuna cu peste 3000 de locuitori, Berevoestii de Arges, dar si mai socant e ca nimeni nu a vazut, nu a auzit si nu a facut nimic pentru ei.

cazul sclavilor de la Berevoesti

Echipa “Asta-i Romania!” a luat legatura cu unul dintre angajatii sub acoperire ai BCCO (Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate – n.r.) pentru a afla daca ceea ce s-a spus si ceea ce s-a intamplat, in cazul sclavilor din comuna argeseana, este adevarat.

“Cu siguranta ce am vazut (materialele prezentate in presa – n.r.) si ce am prezentat este adevarat. Nu e decat o chestiune de timp pana cand instanta va emite o sentinta in cazurile de la Berevoesti (…) Cu siguranta e primul caz de o asemenea amploare din Romania pe care l-am instrumentat si care a fost instrumentat”, marturiseste acesta.

Angajatul BCCO, cu o vechime de 23 de ani in activitate, de cand lucraza in domeniul traficului de fiinte umane, ceea ce a vazut in lagarul din catunul argesean intrece orice inchipuire.

“Initial nu am crezut ca se pot intampla toate cele cate s-au intamplat acolo. A fost socant si pentru noi sa intalnim un astfel de mod de exploatare”, marturiseste acesta.

Seria dezvaluirilor socante ale angajatului BCCO nu se opreste aici. Si, pentru ca unii dintre noi poate ca s-au intrebat cum de nu puteau sa scape prizonierii din ghearele tortionarilor, angajatul BCCO ne ofera raspunsul:

“Prin starea de teroare care era instituita. Pe timpul noptii erau legati. Atunci cand mergeau in padure sau cand mergeau in zona de Sud a tarii unde comercializau materialul lemnos, nu li se permiea sa mearga neinsotiti nici macar la toaleta. Sunt marturiile victimelor” spune acesta.

Tot duminica, la “Asta-i Romania!”, Doctorul Cristian Andrei merge in comunitatea romilor, la Berevoesti, pentru a afla detalii despre terifiantul caz pe care specialistul il considera a fi cel mai socant caz din experienta lui profesionala.

Nu ratati duminica aceasta, de la ora 20:00, la „Asta-i Romania!”, dezvaluiri impresionante, socante de-a dreptul, despre cazul sclavilor de la Berevoestii de Arges, la Kanal D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *