Kinodiseea

Mâine

Guillaume Musso
Editura ALLFA, carte oferită de Libris.ro

Este dificil să faci o prezentare a romanului Mâine scris de Guillaume Musso fără să dezvălui elemente importante din carte.

Așa că o să vă spun foarte puține despre poveste. Avem de-a face, așa cum ne-a obișnuit Musso, cu o poveste de iubire peste care se suprapune o intrigă. De această dată există un element inedit care face ca spațiul și timpul să nu mai fie percepute în modul obișnuit nouă. Dar nu dezvălui aici mai multe.

recenzie Maine Guillaume Musso

Spuneam că este vorba despre o poveste de dragoste, astfel că se cuvine să prezint pe scurt și protagoniștii. Începutul ni-l prezintă pe Matthew Shappiro, un tânăr profesor de filozofie la Cambridge care și-a pierdut soția în urmă cu un an. Tragedia – soția lui a murit într-un accident de mașină – l-a marcat și l-a făcut să se închidă în sine, schimbându-i și stilul de predare de la facultate.

Într-o zi Matthew cumpără un laptop la mâna a doua de la o vânzare din fața unei case. Ajuns acasă descoperă câteva fotografii cu persoana căreia îi aparținuse laptopul – Emma Lovenstein, un somelier de la un restaurant din New York – și de aici lucrurile se complică într-un fel nebănuit.

Deși începutul ar putea sugera o poveste simplă, plină de clișee, romanul lui Guillaume Musso este unul ieșit din tipare. Apar numeroase răsturnări de situație, finalul fiind surprinzător.

De altfel, deși are peste 400 de pagini, romanul se citește ușor, chiar într-o zi, pentru că, odată începută povestea, nu poți lăsa din mână cartea până nu vezi cum se termină totul.

“Nimic nu este imuabil, mai ales fericirea. Fragilă precum sticla, ea nu trebuie să fie considerată o achiziție, căci poate să nu dureze decât o clipă.”

“O poveste de dragoste care sfidează legile timpului și o acțiune cât se poate de complexă care te ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.”- Le Figaro littéraire

“Un roman de acțiune care îți taie respirația, condimentat cu elemente de comedie romantică. Un succes garantat.” – RTL

Guillaume Musso este unul dintre cei mai apreciați scriitori francezi contemporani, romanele sale fiind traduse în peste 30 de țări și vândute în peste 5 milioane de exemplare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *