metalshow

Mai merita sa faci SEO in 2019?

SEO ( search engine optimization) este o activitate pe care s-a pus foarte mult accent in ultimii ani. Toate businessurile doresc sa fie pe primele locuri in cautarile Google atunci cand acele cautari vizeaza domeniul lor, iar SEO asta promite.

Pe piata exista o multime de servicii SEO, care mai de care mai interesante:

  • Agentii mari care cer bugete uriase;
  • Freelanceri care cer bugete de la foarte mici pana la foarte mari;
  • Administratori de site-uri care insista sa faca SEO in regim propriu, fiind mereu cu un ochi pe forumurile de specialitate.

Toti depind de Google, insa. Motorul de cautare decide care sunt site-urile aflate pe primele pozitii iar criteriile de care tine cont sunt din ce in ce mai complee. In ultimii ani au fost foarte multe update-uri Google care au transformat munca de ani de zile a unor persoane intr-o pierdere totala sau au adus foarte multe beneficii altora.

servicii seo

Intrebarea care este pe buzele tuturor este simpla…

Mai merita sa faci SEO in 2019?

Raspunsul este si el simplu: DA! Atata vreme cat respecti toate regulile de optimizare SEO merita din plin sa investesti timp si buget in acest mod de promovare.

Daca te intrebi care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti, iata-le:

  • Investeste in backlinkuri, insa nu accepta orice link. Este bine sa cumperi advertoriale SEO pe site-uri mari si sa te asiguri ca acestea au un continut de buna calitate, care poate sa fie citit cu interes de persoanele pasionate de domeniul pe care il promovezi.
  • Asigura-te ca site-ul pe care il detii este perfect. SEO inseamna si un site rapid, far erori, care arata foarte bine si are un continut bine structurat.
  • Continutul este cel care face oamenii sa ramana pe site. De multe ori, multe backlinkuri atrag trafic din Google sau direct din articolele prin care te promovezi. Totusi, nu este suficient sa atragi oameni ci trebuie sa ii faci sa ramana. Tocmai de aceea, continutul de pe site este foarte important. Acesta trebuie sa fie bun, frecvent si sa nu fie plictisitor.

Societatea evolueaza rapid iar tot ce tine de tehnologie si de online evolueaza cu o rapiditate de-a dreptul incredibila. Tocmai de aceea, merita sa faci SEO, insa sa faci SEO pentru 2019, nu pentru 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *