free download 78 travel guides written by experts

Locul de unde vine lumina

Louise Penny
Editura Trei

Un roman din seria Inspectorul Gamache
“Extraordinară. Penny a scris un magnific roman mystery care va impresiona nu doar mintea, ci și inima și sufletul cititorului.” – The Washington Post

Locul de unde vine lumina

Am început prezentarea acestei cărți cu recomandarea celor de la The Washington Post pentru că, într-adevăr, „Locul de unde vine lumina” este un roman mistery deosebit. Acțiunea are loc în perioada Crăciunului. Soția inspectorului Armand Gamache a plecat din oraș și își așteaptă și soțul pentru a petrece împreună sărbătorile. Dar, pe ultima sută de metri, apare un caz. Nici măcar nu este în jurisdicția sa, însă cum Gamache e prieten cu cel care ar fi trebuit să conducă investigația, este lăsat să se ocupe el de caz.

Curând însă, crima capătă o amploare pe care nimeni nu și-o putea imagina. Femeia care dispăruse este, de fapt, o persoană faimoasă. Când ea nu apare în Three Pines, orașul retras, fără internet și semnal la telefoanele mobile, descoperit cu ceva timp în urmă de Gamache, Myrna, deţinătoarea librăriei oraşului, se îngrijorează.

Investigarea morții doamnei în cauză se împletește și cu încercarea lui Gamache de a dovedi că șeful direct este corupt și se află în spatele manevrelor care au dus la dezbinarea echipei sale. Gamache are alături câţiva prieteni. Va fi oare suficient?

Legături nebănuite se creează între personaje și situații. Toți cei implicați riscă totul. Cine va câştiga? Şi cu ce preţ?

„Locul de unde vine lumina” este un thriller captivant, cu personaje cunoscute, dar şi cu unele noi, atent conturate. Intriga, ţesută asemeni unei pânze de păianjen, îi va cuceri pe cititori. Romanul a fost desemnat cartea anului 2013 în Washington Post, The Globe & Mail, Publishers Weekly, Goodreads și bestseller Barnes and Noble și amazon.com, fiind nominalizată la premiul Gold Dagger pentru cel mai bun roman crime din Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *