free download 78 travel guides written by experts

Life Solutions anunță eliberarea celei de-a 41-a probe de celule stem din sângele ombilical, din banca Vita 34

O fetiță de șase ani, diagnosticată cu Leucemie limfocitară acută (LLA), a fost tratată cu celule stem eliberate de Vita 34, banca de celule stem numărul 1 în Germania, partenerul exclusiv al Life Solutions România.

Este cea de-a 41-a probă de celule stem pentru un transplant eliberată de Vita 34. Transplantul a avut loc la Spitalul Universitar Charité din Berlin, în aprilie 2019. Fetița a primit proba cu celule stem a fratelui ei sănătos, probă procesată și stocată în siguranță în laboratoarele Vita 34. În acest moment fetița a reacționat bine la transplant și este în siguranță. „Le dorim tot binele și multă sănătate copilului și familiei sale”, spun reprezentanții băncii de celue stem.

Vita 34 a fost prima bancă privată de celule stem din Europa care a oferit publicului posibilitatea procesării și stocării celulelor stem. Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul serviciilor bancare de sânge din cordonul ombilical, compania are acum peste 200.000 de probe procesate și stocate, devenind liderul incontestabil în domeniu din Germania. Aproximativ jumătate din cererile depuse la „Cord Blood Europe” – Asociaţia Europeană a Băncilor Private de celule stem au fost tratate cu probe depozitate la Vita 34 iar dintre acestea 46% preparate de către Vita 34, din care 43% pentru regenerarea hematopoetică, vitală la pacienţii cu cancer care şi-au pierdut propriile lor globule roșii în decursul tratamentului chimioterapeutic. În plus, Vita 34 are și banca publica, Life Solutions, unicul reprezentant al băncii germane de celule stem în România, oferă clienților săi accesul gratuit la probele din banca publică de celule stem din Germania. Mai mult, Life Solutions este autorizată de către Agenția Națională de Transplant pentru importul și exportul sângelui și țesutului din cordonul ombilical.

Eliberrare proba 41 Life Solutions

Leucemia limfocitară acută, cea mai comună formă de cancer la copii

Leucemia limfocitară acută (LLA) este cea mai comună formă de cancer la copiii mici. Din fericire, aproape 80% din totalul copiilor afectaţi de această boală pot fi vindecaţi, cu terapia potrivită.

O cercetare centrată pe eficacitatea celulelor stem în tratarea leucemiilor este în în desfășurare

Transplantul alogenic de celule stem face parte dintre terapiile indicate în leucemii. De aceea, Vita 34 AG are în desfășurare, în colaborare cu Departamentul de Hematologie al Universității din Leipzig, o cercetare centrată pe eficacitatea celulelor stem mezenchimale din cordonul ombilical în cadrul transplanturilor cu celule stem pentru tratarea leucemiei. Scopul este de a suprima reacția imunitară față de țesutul străin (Boala grefă-contra-gazdă). Datorită aplicațiilor în domeniul cercetării și studiilor clinice de tratament, Vita 34 este cea mai experimentată bancă privată de celule stem din Europa.

În ce boli s-au mai folosit probele eliberate de Vita 34

Celulele stem sunt utilizate, în mod curent, pentru a trata peste 80 de boli. Din anul 2004 până astăzi, celulele stem procesate, stocate și eliberate de către Vita 34 au fost folosite în leucemii și în alte numeroase afecțiuni: Anemie aplastică, Beta-talasemie, Deficiență severă a sistemului imunitar, Diabet tip 1, Leziune cerebrală, Neuroblastom, Paralizie cerebrală, Paralizie spastică, Sindromul Wiskott-Aldrich, Talasemie, Tuburare metabolică sphingolipidoză.

Certificarea GMP pentru Vita 34

Vita 34 și Life Solutions recomandă și încurajează viitorii părinți să recolteze sângele și țesutul din cordonul ombilical. Calitatea germană oferită de Life Solutions, siguranța procesării și stocării probelor și implicarea băncii Vita34 în cercetare, fac din Life Solutions și Vita 34 cei mai buni parteneri ai viitorilor părinți. Vita 34 deține certificarea GMP (Good Manufacturing Practice). Aceasta reprezintă o confirmare a faptului că probele recoltate din sângele și țesutul cordonului ombilical sunt procesate și stocate la cele mai înalte standarde de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *