free download 78 travel guides written by experts

Liceenii merg din nou la muzee – “5Licee 5Muzee” la a treia editie

Proiectul “5 Licee 5 Muzee” aflat la a treia edtie a inceput joi, 25 februarie 2010, cand la Sala de festivitati a Colegiului National “Gheorghe Lazar” din Capitala a avut loc conferinta de deschidere. ECDL ROMANIA impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si reprezentantii muzeelor implicate in program au fost alaturi de elevii si profesorii invitati sa ia parte la aceasta editie a proiectului.

Proiectul „5Licee 5Muzee” este un program educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Tinerii din 5 licee din Capitala sunt invitati sa viziteze cateva muzee din Bucuresti fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor si astfel organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue si anul acesta programul.

Alaturi de reprezentantii ISMB si ai Primariei Municipiului Bucuresti, Dna. Inspector Georgiana Bolojan si dna. Consilier Daniela Stanculescu i-au incurajat pe tineri sa devina activi luand parte si la viata culturala si dna. Ana Dulu, Director General ECDL ROMANIA si dna. Elena Chiru, Coordonatorul Proiectului.

Cele 5 muzee implicate in proiect au venit si de data aceasta cu oferte cat mai tentante pentru elevii de liceu, care si-au exprimat bucuria de a putea descoperi aceste institutii ignorate de cele mai multe ori de tinerii de varsta lor.

In cea de a treia etapa a proiectului vor fi implicati din nou 250 de elevi din cele 5 licee participante la proiect:
Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes””
Liceul Teoretic „Marin Preda”
Liceul Teoretic „Ion Barbu”
Colegiul Tehnic „Costin Nenitescu”
Colegiul National „Gheorghe Lazar”

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei noastre de a participa la proiect sunt:
Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti
Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”
Muzeul National Militar
Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica – Minovici “
ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 9 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.
Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.

Bucuresti, 26.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *