free download 78 travel guides written by experts

Liberty Galați a investit 7 milioane de Euro într-un echipament de depoluare de ultimă generație

  • Combinatul siderurgic și oamenii săi sunt hotărâți să demonstreze că se poate produce mai mult și mai bine protejând mai eficient mediul înconjurător, în acord cu ambiția G.F.G. de a deveni neutri de carbon până în 2030

Liberty Galați a finalizat lucrările de montare a unei noi instalații de desprăfuire pe fluxul primar, un Filtru Hibrid care deservește Mașina de Aglomerare nr. 5. Noul echipament, acum în verificări finale, reduce substanțial emisiile de pulberi rezultate din procesul de aglomerare, folosind o tehnologie implementată în premieră în Combinat.

“În ciuda dificultăților prin care trece piața, continuăm să acționăm pentru a ne respecta angajamentele de mediu și a ne încadra în normele europene”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al Liberty Galați.

Filtrul Hibrid scade emisiile de pulberi la coș cu peste 50% față de situația anterioară și le aduce în limitele stabilite de normele stabilite de Uniunea Europeană și de cerințele Autorizației Integrate de Mediu intrată în vigoare la finalul anului trecut.

Hybrid Filter

Proiectul a constat în transformarea electrofiltrului de la Mașina de Aglomerare într-un filtru hibrid care reține praful în etape succesive, mai întâi în câmp electrostatic și mai apoi în saci filtranți.

Noua investiție a costat circa 7 milioane de Euro și are o eficiență reținere a prafului de peste 99% dar și consumuri energetice mai bune.

În ultimii 12 ani, Liberty Galaţi a cheltuit circa 190 milioane de Euro pe investiții în echipamente de depoluare și alte îmbunătățiri de mediu.

Liberty este membru al Alianței G.F.G., care are o forță de muncă globală de peste 35.000 de angajați și o cifră de afaceri care depășește 20 miliarde de dolari în care sunt incluse divizia de proiectare integrată și producție de oțel “Liberty Steel Group”; cea de producție de aluminiu, ”ALVANCE” care cuprinde toate activele din lanțul furnizor privind aluminiul; activități în domeniul resurselor, energiei, transportului și infrastructurii in cadrul “SIMEC”; ramura “Wyelands” pe parte de servicii bancare și financiare, precum și cele de imobiliare din pilonul “JAHAMA Estates”.

www.libertygalati.ro
www.libertyhousegroup.com
www.gfgalliance.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *