free download 78 travel guides written by experts

Legile europene, pe intelesul tuturor

In cadrul proiectului european ALIS, SIVECO Romania integreaza intr-o platforma unica informatiile juridice utile cetatenilor

Cresterea considerabila a numarului de legi si reglementari la nivel european ingreuneaza intelegerea si aplicarea acestora.

Proiectul European Automated Legal Intelligent System (ALIS), in care SIVECO Romania este partener, are ca obiectiv reducerea barierelor dintre cetateni si companii private pe de o parte, si sistemul de legi si reguli pe de alta parte, urmarind explicarea corecta a acestora.

ALIS verifica daca actiunile si deciziile guvernamentale sunt stabilite in conformitate cu cadrul juridic si de reglementare european,  sesizeaza contradictiile care pot aparea atunci cand mai multe sisteme de legi si reglementari trebuie luate in considerare in acelasi timp, pune la dispozitia cetatenilor informatii la zi din domeniul juridic.

SIVECO Romania are rolul de a integra intr-o platforma unica informatiile utile cetatenilor, si in special avocatilor

Implicarea SIVECO Romania in proiectul ALIS a fost apreciata in cadrul conferintei ”International Conference eSociety 2008”, desfasurata la Algarve, Portugalia. In cadrul acestei conferinte a fost prezentat articolul „Regulatory Compliance and Alternative Dispute Resolution in eSocieties”, scris de specialistii SIVECO Romania in colaborare cu un grup de cercetatori de la Imperial College London.

Datorita gradului de inovare prezentat in articol, dar si a bunei colaborari intre o companie romanesca si un institut de cercetare consacrat si recunoscut pe plan international, lucrarea a fost premiata cu distinctia „Outstanding Paper”.

Consortiul ALIS reuneste academicieni, avocati, judecatori si firme private. Partenerii SIVECO Romania in acest proiect sunt ORT France (coordonator), Alma Mater Studiorum Universita di Bologna (Italia), Sineura (Italia), Exalead (Franta), Peisse Dupichot Zirah et Associes (Franta), Imperial College London (UK), ALMA Consulting Group (Franta), ATOS Origin (Spania), Research Centre for Legal and Economical Aspects of Electronic Communication (Polonia), TU Darmstadt (Germania).

Autoritatea  contractanta este Comisia Europeana. Bugetul proiectului este de 4,6 milioane euro, iar durata acestuia este de 42 luni. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul //www.alisproject.com

Bucuresti, 23.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *