bucharest tech week 2021

„Legăturile care ne țin în viață. Beneficiile interdependenței” de Christophe André, Rébecca Shankland

O prea mare dependență de celălalt duce la nesiguranță de sine. Independența excesivă te însingurează și te îndepărtează de ceilalți. Ambele implică vulnerabilitate. Soluția, însă, se află între cele două, sub forma interdependenței: tu ai nevoie de mine și eu am nevoie de tine. Și dacă poate că separat mergem mai repede, împreună vom ajunge mai departe, așa cum spune un proverb african citat de cei doi autori ai cărții.

Deși colaborarea cu cei de lângă noi ar trebui să vină firesc, în calea acestui comportament se interpun frica, neîncrederea și alți „monștri” care ne îndepărtează unii de ceilalți. Însă acceptarea și cultivarea interdependenței – prin sugestiile pe care le vei găsi în paginile acestei cărți – te vor ajuta să depășești aceste bariere, pentru a avea o viață de cuplu, de familie, socială și profesională reușită.

Legaturile care ne tin in viata

Rébecca Shankland
este psiholog, profesor la Université Lumière Lyon 2 și desfășoară proiecte de cercetare în psihologia dezvoltării și psihologie pozitivă.

Christophe André este medic psihiatru la Spitalul Sainte-Anne din Paris şi profesor la Universitatea Paris X. Dintre titlurile sale cele mai recente traduse la Editura Trei, e numerăm: Cum să ne purtăm cu personalitățile dificile (scrisă împreună cu François Lelord), Despre arta fericirii, Meditați cu noi, Viața interioară, Mă vindec de complexe și deprimări (cu ilustrații semnate de Muzo).

Legăturile care ne țin în viață
Christophe André, Rébecca Shankland
Nr. de pagini: 288
Preț: 39 ron
Limba originală: engleză
Traducere: Olga Ceaușu
Colecția: PSIHOLOGIE PRACTICĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *