Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Lansare de carte cu interviu semnat de Alessandra Stoicescu

“Gargui”, de Andrew Davidson –roman lansat în prezenţa autorului

Alessandra Stoicescu, prezentatoarea Observatorului de seară de la Antena 1, va participa sâmbătă, 28 noiembrie, la o lansare inedită de carte în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus . Cu această ocazie, ştirista va lua un interviu scriitorului Andrew Davidson, care aduce pe piaţa românească romanul Gargui, desemnat cartea anului de New York Times şi tradus în 29 de limbi.

În cadrul lansării de sâmbătă, Alessandra Stoicescu va avea un dialog cu Andrew Davidson despre cartea sa. Într-un decor elegant, cu o atmosferă caldă, prezentatoarea de la Observator va încerca să îl facă pe autor să detalieze acele laturi captivante ale romanului care i-au câştigat până acum o apreciere deosebit de mare în peste 20 de ţări.

„Nu am citit-o pe nerăsuflate, ci am savurat fiecare povestire spusă de Davidson prin gura reinventatei sale Seherezade, Marianne Engel. Sper că voi reusi să îi atrag şi pe cititorii români către magia Gargui.”, declară Alessandra Stoicescu despre roman. ”La sfârşitul unei relaţii ai sentimentul că ai fost ars, pârjolit. M-am gândit că ar fi interesant să începi prin a fi ars…  Această mărturisire provocatoare a lui Andrew Davidson o veţi înţelege pe deplin abia după ce veţi fi citit Gargui”, spune Alessandra. Pentru ea, nu este doar un roman, e o continuă răscolire a unor stări şi emoţii pe care, din păcate, în vârtejul vieţii cotidiene în care ne lăsăm prinşi, le uităm sau le minimalizăm. „Gargui, continuă prezentatoarea, este o carte despre iubirea mistuitoare care nu are limite temporale şi care este, până la urmă, dincolo de masca de cinism pe care o purtăm, idealul fiecaruia dintre noi”.
Romanul Gargui se poate lăuda cu cel mai scump copy right din România, cumpărat de Editura All pentru 20.000 de dolari. Încă de la început, romanul a fost extrem de apreciat, aducând scriitorul canadian Andrew Davidson 1,25 de milioane de dolari din vânzarea drepturilor de autor către primul editor. De atunci, cartea a fost tradusă în 29 de limbi, a câştigat Amazon Rising Stars şi a intrat în topul 100 Best Books 2008 de pe Amazon. În ultimul an, a fost nominalizat la Galaxy British Book Awards şi a câştigat premiul canadian pentru literatura Sunburst Award.

Lansarea romanului va avea loc sâmbătă, 28 noiembrie, la ora 11.30, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Targul de Carte Gaudeamus. Imagini de la această lansare şi detalii despre interviul dintre Alessandra Stoicescu şi autorul cărţii Gargui, Andrew Davidson, vor fi difuzate în cadrul Observatorului, la Antena 1.

Bucuresti, 26.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *