Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Kevin Young vorbește despre vătămarea psihologică din închisori, la THE VR CINEMA din Veranda Mall

Marți, 24 Aprilie, The VR Cinema va găzdui evenimentul The Next Frontier, unde Deborah Chen, fondatoarea primului cinema în realitate virtuală din Romania, va discuta, împreună cu invitați prezenți atât fizic, cât și virtual, impactul tehnologiilor emergente asupra felului în care trăim.

The VR Cinema, Veranda Mall

Printre invitații evenimentului se numără Kevin Young, Creative Technologist, care a creat ‘6×9’, prima experiență interactivă în VR a publicației The Guardian. În acest scurtmetraj 360, Kevin atrage atenția asupra vătămării psihologice cauzată în închisori. Spectatorul este situat într-o celulă de 6×9, în timp ce foști deținuți împărtășesc poveștile lor din închisoare.

Matthew Steinke, Head of VR la Sony Worldwide, este legendarul designer din spatele jocului revoluționar The Witcher 3: Wild Hunt, considerat a fi unul dintre cele mai mari jocuri ale timpului. Crează noi tehnologii transformând ficțiunea în realitate.

A treia invitată este Avril Furness, o realizatoare de film care a debutat cu experiența VR ‘The Last Moments’, o docu-dramă 360 interactivă care permite publicului să experimenteze un suicid asistat și la final să aleagă: fie încheie socotelile cu viața, fie continuă să traiască.
Evenimentul – Aspen Dialogues & Immersive Experiences – este dedicat comunității Aspen România, și reprezintă o inițiativă prin care cele mai revoluționare creații digitale ale lumii sunt aduse în fața publicului românesc pentru a încuraja dezbateri asupra unor teme sociale importante de azi și de mâine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *