free download 78 travel guides written by experts

Jacques Barrot, Vice-presedintele Comisiei Europene

responsabil cu transportul,
vizitează România

Jacques Barrot, Vice-preşedintele Comisiei Europene, responsabil cu transportul, efectuează o vizită de două zile la Bucureşti şi Constanţa pe 6 şi 7 martie 2008.

Ieri Vice-preşedintele Barrot s-a întâlnit cu Preşedintele României Traian Băsescu, cu Primul Ministru Călin Popescu Tăriceanu, cu Ministrul Transporturilor Ludovic Orban, cât şi cu actori cheie din domeniul transporturilor.
De asemenea, Vice-preşedintele Barrot a susţinut o conferinţă de presă comună cu Ministrul Orban la sediul Ministerului Transporturilor. 

Discuţiile au avut ca subiect dezvoltarea sectorului transporturilor în Uniunea Europeană şi în România în special. Expansiunea Reţelelor Trans-Europene de drumuri şi căi ferate, navigabilitatea pe Dunăre, securitatea rutieră şi transferul transportului de mărfuri de pe şosele pe calea ferată şi fluvială au fost subiecte abordate în cadrul întâlnirilor de ieri.

"Sunt foarte bucuros că mă aflu în România. Am venit să înţeleg mai bine nevoile şi problemele României în ceea ce priveşte domeniul transporturilor. Aş dori să felicit România pentru eforturile depuse pentru modernizarea infrastructurii feroviare, cât şi pentru adaptarea sistemului de ape interioare, în special Dunărea, incluzând echiparea cu tehnologie modernă de comunicaţii. Ţara dumneavoastră va putea astfel să joace un rol major ca punct nodal pentru o mobilitatea durabilă în Europa" a spus Vice-preşedintele Barrot în cadrul conferinţei de presă.

Vice-preşedintele Barrot a ţinut să reasigure oficialii români de sprijinul colegului său Stavros Dimas, Comisar european pentru protecţia mediului, care va adresa o scrisoare autorităţilor ucrainene prin care să atragă atenţia acestora cu privire la consecinţele negative asupra mediului ale construirii Canalului Bîstroe.

Astăzi Vice-preşedintele Barrot va susţine un discurs în faţa studenţilor Universităţii Politehnice Bucureşti şi se va deplasa la Constanţa unde va vizita portul şi Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Bucuresti, 7.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *