free download 78 travel guides written by experts

„Istoria cu Virgil”, istoria povestită altfel la TVR 1

De duminică, 25 martie, TVR 1 lansează un nou proiect – un pamflet care, în anul Centenarului, va descreţi frunţile privitorilor, aducând o perspectivă nouă asupra istoriei, reprezentativă pentru generaţia din care face parte realizatorul.

Într-o manieră originală şi nonconformistă, un tânăr de 25 de ani prezintă telespectatorilor TVR 1 cele mai importante evenimente care au marcat istoria românilor, la Istoria cu Virgil. Programul vine cu o abordare diferită faţă de cele existente pe piaţă în acest moment: în fiecare duminică, timp de 10 minute, un tânăr analizează, în cheie satirică, cele mai importante momente din istoria românilor, de la origini, până în prezent.

Istoria cu Virgil

„Ideea acestui format mi-a venit urmărindu-l pe autorul american John Green. În proiectul lui, Crash Course World History, acesta poveşteste istoria lumii într-un mod atractiv pentru generaţia Inernet, lucru care, am observat, lipseşte şi la noi. Şi-atunci, încerc eu!”

La Istoria cu Virgil sunt evitate trivialităţile şi atacurile la persoană, dar va fi încurajat spiritul critic întemeiat pe bun-simţ şi accente sarcastice. Istoria cu Virgil este un pamflet care, în anul Centenarului, va descreţi frunţile privitorilor, aducând o perspectivă nouă asupra istoriei, reprezentativă pentru generaţia din care face parte realizatorul.

„În primul episod, ce va fi difuzat de TVR 1 duminică, 25 martie, ora 17.30, vorbim despre etnogeneza poporului nostru – daci, romani, slavi şi alte popoare migratoare din care au rezultat românii”, ne introduce Virgil prima temă.

Despre Virgil:
Are 25 de ani, 1,87 metri, a terminat Marketing la ASE şi singura lui legatură cu istoria este pasiunea pe care o are pentru domeniu încă din şcoala generală. De un an a început proiectul video pe YouTube – Istoria cu Virgil – unde are aproape cinci mii de abonaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *