Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Invenia™ ABUS 2.0 de la GE Healthcare – cea mai recentă descoperire în detectarea cancerului de sân

Luna octombrie este dedicată conștientizării și prevenției cancerului de sân, iar GE Healthcare și-a arătat angajamentul de a susține screeningul și prevenirea prin implementarea la nivel mondial a ecografului automat Invenia™ – ABUS 2.0. Proiectat special pentru a detecta cancerul în țesutul mamar dens, atunci când este utilizat în completarea mamografiei Invenia ™ ABUS 2.0 îmbunătățește detectarea cancerului de sân cu 57% față de mamografie prin detectarea unor tipuri de cancer aflate în fază incipientă, invazive, cu noduri negative.

12 dispozitive Invenia ™ – ABUS 2.0. sunt disponibile în spitale și departamente private de radiologie Europa de Sud-Est, dintre care două în România și 1 în Republica Moldova, ajutând la diagnosticarea cancerului de sân în stadiu incipient.

În aproape toate țările europene se derulează Programe naționale de screening al sânilor, pe baza Ghidurilor europene pentru asigurarea calității în screeningul și diagnosticarea cancerului de sân, iar Societatea Europeană de Imagistică a Sânului (EUSOBI) atribuie aplicării procedurilor de screening o reducere cu 40% a mortalității prin cancer de sân. În același timp, cancerul de sân rămâne cel mai frecvent tip de cancer care afectează femeile din Europa, cu aproximativ 562.500 de cazuri noi pe an.

Invenia™ ABUS 2.0, Mamo

Densitatea sânilor se referă la cantitatea relativă de țesut gras față de cantitatea de țesut fibros la sân. Deși rămâne o trăsătură comună moștenită – regăsită la peste 40 la sută dintre femei – a fost asociată cu riscul crescut de a dezvolta cancer de sân. Atât țesutul dens, cât și cancerul apar în culoarea albă pe o mamografie, deci căutarea tumorilor la femeile cu sânii denși poate fi ca și cum ai căuta un bulgăre de zăpadă într-o furtună de zăpadă. Densitatea sânilor a fost încorporată în modelele de risc ale lui Tyrer-Cuzick și cele ale Breast Cancer Surveillance Consortium, care estimează probabilitatea ca o femeie să dezvolte cancer de sân în 10 ani sau de-a lungul vieții.

ABUS funcționează pe bază ultrasunete și produce o imagine volumetrică în 3D a întregului sân. Imaginea include vederea coronală și alte unghiuri care pot dezvălui tumori care nu sunt vizibile în mamografia sânilor densi. Screeningul suplimentar cu ecografie automată a sânului (ABUS) transformă îngrijirea sânului de la reactiv la proactiv, ajutând clinicienii să fie mai încrezători, iar pacienții să evite potențialul diagnostic întârziat.

„Prin lansarea unei metode de îngrijire personalizată, îmbunătățită cu tehnologie de screening cu ultrasunete putem contribui la detectarea cancerului mai devreme, asigurând pacientelor un tratament mai bun și o viață mai lungă”, spune Luke Delaney, directorul general al Diviziei Automated Breast Ultrasound din cadrul GE Healthcare. „Noul Invenia™ ABUS 2.0 a fost conceput pentru a ajuta la îmbunătățirea experienței de examinare atât pentru operatori cât și pentru pacienți, pentru a îmbunătăți experiența de citire pentru radiologi și pentru o mai bună calitate a imaginii. Am avut multe reacții din partea utilizatorilor cu privire la îmbunătățirile pe care le căutau. ”

Ecograful automat Invenia™ ABUS 2.0 a fost conceput pentru a personaliza examinarea sânului pe baza corpului unui pacient. A fost echipat cu un traductor de 15 cm de câmp mare, care se conformează formei anatomice a sânilor femeilor, pentru o îmbunătățire a confortului și a experienței de examinare, atât pentru pacienți, cât și pentru operatori. Puternicul cSound™ Imageformer, un procesor grafic bazat pe software, oferă o metodă de achiziție reproductibilă și independentă de operator pentru a obține rezultate consistente și de înaltă calitate. Examenele pot fi personalizate cu protocoale de scanare programabile, adâncimi de scanare reglabile și niveluri diferite de compresie.

GE Healthcare ajută profesioniștii din domeniul medical să dobândească cunoștințe despre diagnosticul cancerului de sân bazat pe abordarea multimodalității prin ateliere specializate. Un astfel de eveniment a avut loc pe 4 octombrie în cadrul reuniunii științifice anuale EUSOBI 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *