Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Intilnire cu Elena Vladareanu si Dan Perjovschi la Centrul National al Dansului din Bucuresti

„Vrei sa te bucuri de o viata frumoasa alaturi de cei dragi? Nimic mai simplu! Achizitioneaza trei exemplare din spatiu privat si arata-le tuturor ca esti cool si perfect. Nu uita, mai multe produse, mai multe sanse de cistig!” (Eugen Suman) • Spatiu privat este un adevarat manual de supravietuire in spatiul public.

Editura Cartea Romaneasca va invita vineri, 20 noiembrie, incepind cu ora 19.00, la Centrul National al Dansului din Bucuresti, la lansarea volumului spatiu privat de Elena Vladareanu.

Volumul va mai fi lansat simbata, 28 noiembrie, incepind cu ora 15.00, la Tirgul de carte Gaudeamus, la standul editurilor Polirom si Cartea Romaneasca (stand nr. 27, nivel 0, Complexul ROMEXPO, Bucuresti).

spatiu privat. cu 33 de ilustratii de Dan Perjovschi este cel mai recent titlu din colectia „Poezie” de la Cartea Romaneasca. Elena Vladareanu este unul dintre cei mai reprezentativi poeti ai tinerei generatii si unul dintre cei mai activi jurnalisti culturali din Romania. La Editura Cartea Romaneasca a mai publicat volumul europa. zece cintece funerare (2005).

Dan Perjovschi, autorul celor 33 de ilustratii care insotesc volumul, este unul dintre cei mai apreciati artisti vizuali romani pe plan international. Mai multe detalii despre artist puteti afla accesind www.perjovschi.ro.

Acest nou volum dezvaluie o alta Elena Vladareanu: o poeta fragila, iesita din carapacea, pe care si-a construit-o in cartile anterioare. Cu ochii larg deschisi si cu nervii intinsi la maximum, poeta priveste de jur-imprejur, lucid si critic, cu sarcasm si cinism, dar si cu teama. Pare neputincioasa, incapabila de lupta, coplesita de grotescul lumii care o inconjoara. Consemneaza, inventariaza cu o falsa detasare, care ii da un aer de obiectivitate, de raceala. In felul acesta isi reface carapacea, spatiul privat, care e pe cale, cu fiecare nou poem, sa devina spatiu public. Spatiu privat este un adevarat manual de supravietuire in spatiul public.Cele 33 de ilustratii ale artistului Dan Perjovschi constituie punctele de reper si refugiile necesare in lupta cu capcanele subtile intinse de cotidian.

Elena Vladareanu s-a nascut pe 2 februarie 1981, la Medgidia. Este absolventa a Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti. Un prim debut, considerat „neoficial”, are loc odata cu publicarea plachetei din confesiunile distinsei doamne m., in colectia underground „carmen”, coordonata de un cristian (Bucuresti, 2001).

A debutat editorial in 2002, cu volumul Pagini (publicat la Editura Timpul din Iasi, dupa ce i-a fost decernat premiul editiei a VIII-a a Concursului National de Poezie „Aurelian Dumitrascu”). In anii urmatori, poetei i se reediteaza volumul de debut (in 2003, la Editura Vinea) si i se publica volumul Fisuri (Editura Pontica, 2003).

Din 2001 lucreaza in presa culturala. In momentul de fata, este realizatoarea emisiunii „Timpul prezent” la Radio Romania Cultural. Este colaborator permanent al publicatiei Suplimentul de cultura.

Mai multe date despre Elena Vladareanu si cartile sale gasiti accesind siteul www.elenavladareanu.ro.

Bucuresti, 19.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *