free download 78 travel guides written by experts

Intalnire a conducerii SRTv cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Italia

Conducerea televiziunii publice a primit astăzi, 24 aprilie, vizita reprezentanţilor comunităţilor româneşti din Italia.

Cu acest prilej, directorul TVR Internaţional, Beatrice Comănescu, a reiterat interesul şi deschiderea conducerii televiziunii publice faţă de propunerile românilor din diaspora şi faţă de problemele cu care se confruntă aceştia.
   
În cadrul discuţiilor, Beatrice Comănescu a arătat că TVR Internaţional a sprijinit şi continuă să sprijine posturile tv private din Italia cu materiale, de tip Telejurnal sau alte emisiuni.

Românii din Italia au reprezentat o mare preocupare pentru Televiziunea Română, mai ales anul trecut, când romii de origine română din Peninsulă au fost în centrul unor evenimente neplăcute. „Echipele noastre au fost de nenumărate ori în Italia şi au stat de vorbă cu românii de acolo. De atlfel, cu un reportaj depre romii din Peninsulă – Italieni versus romi, realizat de Aurelia Tescaru, am obţinut premiul categoriei National Window la Hot Birds TV Awards, de la Veneţia”, a spus Beatrice Comănescu.
   
TVR Internaţional, singura televiziune interactivă cu diaspora, va ţine cont şi în continuare de dorinţelor românilor care trăiesc dincolo de graniţe. „Ne vom modifica linia editorială astfel încât să ne pliem pe sugestiile pe care ni le-au făcut în cadrul acestei întâlniri, să fim alături de românii din Italia şi de pretutindeni”, a  mai spus Beatrice Comănescu.
   
„Televiziunea Română are misiunea publică de a satisface nevoia de informare a românilor, indiferent de locul în care se află. Pentru cei din străinătate, TVR Internaţional face toate eforturile ca ei să păstreze legătura cu ţara lor”, declară Alexandru Sassu, preşedintele-director general al TVR.

La întâlnirea cu Beatrice Comănescu au participat: Iulian Manta – preşedinte, Asociaţia „Vocea României”, Ramona Bădescu – consilier onorific al primarului Romei pentru comunitatea românească, Monica Jeler – Asociaţia „Forumul intelectualilor români din Italia”, Ovidiu Gal – preşedinte, Asociaţia „Grupul asociativ al muncitorilor” (Roma), Aurelia Miriţă – preşedinte, Asociaţia „Frăţia” (Torino), Maria Ziella – preşedinte, Asociaţia „Ovidio” (Chieri), Romulus Popescu – preşedinte, Asociaţia Românilor din Italia (Milano), Ion Săvoiu – om de afaceri, Eugen Terteleac – preşedinte, Asociaţia Românilor din Italia (Roma), Iorgu Iordache – preşedinte, Asociaţia Europa (Udine), Stelian Ionescu – secretar, Liga Românilor din Italia.

Bucuresti, 24.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *