caravana metropolis
Shadow

Închiriază o autorulotă și călătorește în Europa cu bani puțini și confort maxim

Se apropie perioada concediilor și preferi ca anul ăsta vacanța să fie ceva cu adevărat ieșit din comun? Te-ai imaginat vreodată călătorind cu autorulota și trăind aventura vieții tale?

La fel ca drumețiile pe munte sau camparea cu cortul, deplasările cu autorulota nu se potrivesc oricui. Citește mai departe tot ce trebuie să știi înainte de a închiria o autorulotă, la ce să fii atent și ce plusuri îți aduce o asemenea experiență.

inchiriaza o autorulota
sursa foto: greencamper.ro

În primul rând este o experiență pe care ar trebui să o bifeze fiecare, măcar o dată în viață. Campingurile de rulote găzduiesc oameni speciali care te vor motiva să reîncerci experiența cu autorulota.

Planifici un concediu mai lung împreună cu familia sau gașca de prieteni? Ai chef să străbați țara sau chiar Europa în lung și în lat? Nimic mai simplu! Tot ce ai nevoie se rezumă la un buletin/pașaport, buget, bagaje și sete de aventură. De închirierea autorulotei se ocupă Green Camper! Așadar, ai scăpat de aglomerația de la aeroport și gări, de grija bagajelor rătăcite și a biletelor pentru cazare.

De ce e tentantă experiența cu autorulota?

Din punct de vedere financiar ești în mare avantaj dacă preferi autorulotele. Prețul este net inferior dacă faci un calcul în care incluzi cazarea pentru minim două persoane, plus copiii, după caz.

Confortul este la el acasă. Nu mai ești nevoit să te deplasezi cu bagajele de la gară/aeroport către unitatea de cazare. Scapi de disconfortul împachetatului și despachetatului de lucruri. Mai mult, există modele de autorulote dotate ca o cameră de hotel. Baia complet funcțională, bucătăria utilată cu aragaz, cuptor, frigider și până la detector de gaz și aer condiționat, plus multe alte dotări.

Condiții de bază pentru închirierea de autorulote

Majoritatea autorulotelor necesită un permis de categoria B, ceea ce pentru majoritatea, nu va ridica mari probleme.

Fii atent la dotările cu care vine echipată autorulota. Este important să fie prevăzută cu utilitățile specifice mediului în care urmează să călătorești, climei, etc. Nu va fi plăcut să te topești de cald vara la mare, doar pentru că aerul condiționat sau dușul este defect.

Tavanul de sticlă este un ‘’must’’, pentru o experiență incredibilă. Vei adormi seara cu stelele deasupra ta, asta dacă te vei putea sătura vreodată de priveliște!

Dacă nu ții neapărat să campezi în zone cu acces la utilități, atunci verifică starea buteliilor de gaz și a rezervoarelor de apă din autorulotă.

Găsești autorulote pentru minim 2 persoane, dacă ai de gând să fugi în lume cu prietenii sau doar pentru o escapadă romantică în doi.

Verifică dacă ai la dispoziție lenjerii de pat, veselă sau accesorii pentru camping, ori dacă ești nevoit să le aduci personal. Oricum, avantajul autorulotelor vizează și portbagajul cu capacitate enormă de depozitare a lucrurilor.

Dacă te-am convins că închirierea autorulotei e mai ieftină decât un sejur all-inclusive în orice stațiune de la noi, atunci așteptăm să ne prezinți poze din vacanța ta pe roți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.