free download 78 travel guides written by experts

Începe ediţia 2019 a BMW Welt Jazz Award

Concert de deschidere – “Universul Saxofonului” interpretat de Maciej Obara Quartet şi Céline Bonacina Crystal Quartet. Urmează 6 matinee ale participanţilor şi, în încheiere, marea finală.

Bucureşti/München. BMW Welt Jazz Award este un festival internaţional ajuns deja la a 11-a ediţie. Publicul poate participa gratuit la o serie de matinee în care concurenţii îşi prezintă muzica şi talentul. Festivalul este încheiat de marea finală, un concert susţinut de cei mai buni doi participanţi în lupta pentru marele premiu. BMW Welt Jazz Award este o tradiţie valoroasă care pune în valoare implicarea BMW Group în proiecte culturale, o tradiţie care a început la scurt timp după inaugurarea BMW Welt.

Ediţia 2019 a BMW Welt Jazz Award a fost sărbătorită cu un concert susţinut de câştigătorul BMW Welt Young Artist Award din 2017, Roman Sladek, şi al său Jazzrausch Bigband. Urmând tema festivalului din acest an – Universul Saxofonului -, publicul este invitat din nou, până la jumătatea lunii martie, la şase matinee gratuite ce au loc în clădirea Double Cone de la BMW Welt. Prin primii doi invitaţi, Maciej Obara Quartet la 27 ianuarie şi Céline Bonacina Crystal Quartet la 3 februarie, BMW Welt Jazz Award îşi începe cel de-al 11-lea sezon. Juriul BMW Welt Jazz Award va alege două formaţii după ultimul matineu, care se vor confrunta în finala de la începutul lunii mai, în timp ce publicul îşi votează favoritul să-şi aleagă favoritul său.

BMW Welt Jazz Award 2019, Saxophone Worlds

Cea de-a 11-a ediţie a BMW Welt Jazz Award a început, în premieră, cu un concert special de deschidere, faţă de matineele cu care proiectul şi-a obişnuit publicul. Serata a fost găzduită de Beate Sampson şi Roman Sladek, câştigătorul BMW Welt Young Artist Jazz Award din 2017. Împreună cu Jazzrausch Bigband, Sladek a încântat publicul cu nouă său program “Dancing Wittgenstein” şi a asigurat succesul serii prin combinaţia puternică de muzică de jazz pentru big band şi muzică de club electronică.

Anul acesta, BMW Welt Jazz Award începe la finalul lunii ianuarie. Pe parcursul celor şase matinee duminicale gratuite, reputaţi muzicieni de jazz concurează pentru locurile în finală. În data de 27 ianuarie, Maciej Obara Quartet oferă reprezentaţia de deschidere. Saxofonist polonez de alto şi tenor, Maciej Obara este unul dintre cei mai importanţi muzicieni de jazz din Europa. Prin cel de-al şaselea album al său – Unloved -, Obara şi-a sărbătorit debutul de lider de formaţie în 2017. Acustica sa colorată şi lirică şi tehnica ireproşabilă vor fi acompaniate de conaţionalul Dominik Wania la pian şi de doi muzicieni norvegieni, basistul Ole Morten Vagan şi bateristul Gard Nilssen – împreună, ei formează Maciej Obara Quartet.

După cursurile de saxofon clasic, Céline Bonacina a identificat imediat saxofonul bariton ca instrument preferat şi, cu începere din 1996, a cântat cu diferite big banduri pariziene. În 1998 s-a mutat Réunion, un departament francez din Oceanul Indian. Tradiţiile muzicale locale de pe insulă continuă să-i influenţeze muzica şi în prezent, în special cu privire la ritm. La 3 februarie, ea îşi va prezenta Céline Bonacina Crystal Quartet la BMW Welt, alături de pianistul Leonardo Montana, basistul Chris Jennings şi bateristul Asaf Sirkis.

BMW Welt Jazz Award 2019

Matinee: între orele 11.00 şi 13.30, în clădirea Double Cone a BMW Welt:
27 ianuarie 2019          Maciej Obara Quartet
3 februarie 2019          Céline Bonacina Crystal Quartet
17 februarie 2019        Géraldine Laurent Quartet
24 februarie 2019       Matthieu Bordenave Archipel
10 martie 2019            Maria Faust Machina
24 martie 2019            Rudresh Mahanthappa Quintet

Intrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate şi nu pot fi garantate. Accesul se face de la ora 10.30.

Concertul final la auditoriul BMW Welt, de la ora 19.00
4 mai 2019                   Concertul final, cu cei doi finalişti desemnaţi

Biletele pentru concertul final se vor pune în vânzare la 27 ianuarie 2019, la BMW Welt şi München Ticket.

Ca şi în anii anterior, programul va fi găzduit de Beate Sampson, redactor al secţiei de jazz la postul de radio german BR-KLASSIK.

Juriul

Grupul de specialişti reputaţi, condus de Oliver Hochkeppel (jurnalist de muzică şi afaceri culturale la cotidianul german Süddeutsche Zeitung), este compus din:
Roland Spiegel, redactor muzical şi specializat în jazz la Bayerischer Rundfunk (radioul public din Bavaria) BR-KLASSIK;
Andreas Kolb, redactor-şef al revistelor JazzZeitung şi neue musikzeitung;
Heike Lies, muzicolog, divizia de muzică şi teatru muzical a Departamentului de Afaceri Culturale al oraşului München;
Christiane Böhnke-Geisse, director artistic al festivalului internaţional de jazz “Bingen swingt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *