Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Impromaniacs – Cea mai tanara trupa de improvizatie din Bucuresti

Trupa de improvizatie Impromaniacs, antrenata de actorul si improvizatorul Madalin Mandin in cadrul Centrului Multicultural Cetatea Artelor, s-a lansat ca trupa independenta. Impromaniacs sustine spectacole de teatru de improvizatie in fiecare saptamana, in diverse spatii culturale din Bucuresti.

Trupa si-a inceput activitatea intr-o formula atipica in randul trupelor de improvizatie, fiind compusa din peste 15 membri si pastrandu-si usile deschise pentru orice nou talent improvizator care vrea sa traiasca experienta Impromaniacs. Intervalul de varsta al membrilor trupei este cuprins intre 12 si 39 de ani. La spectacolele Impromaniacs, nimic nu este regizat sau pregatit dinainte. Toate scenele pornesc de la propunerile publicului si se dezvolta „aici si acum!”, pe scena.

„La Cetatea Artelor, am lucrat multe luni la rand cu peste 30 de cursanti, am trait impreuna emotii, ne-am apropiat sufleteste, ne-am descoperit atat fragilitatea cat si puterea interioara. Toate acestea la un loc fac Impromaniacs trupa mea de suflet.” – Madalin Mandin, actor

Madalin este actor profesionist si joaca in spectacole pe scena Teatrului National si in filme artistice alaturi de actori celebri. Pe langa actoria clasica, Madalin practica, preda si promoveaza teatrul de improvizatie alaturi de trupa sa, Improvisneyland. In Cetatea Artelor, el a pregatit elevi si studenti pe care i-a invatat bazele improvizatiei.

Teatrul de improvizatie este o forma de teatru care nu are nevoie de decor, recuzita, costume, sau altfel de echipamente specifice teatrului clasic. Improvizatorii se bazeaza pe sugestiile oferite de catre public chiar in timpul spectacolului, pentru a crea scene, personaje si actiuni. Trupa de teatru Impromaniacs s-a format la “Cetatea Artelor” in cadrul proiectului omonim prin care ActiveWatch si Macaia au creat hub-ul artistic multicultural “Cetatea Artelor” care a antrenat in 2015 si 2016 doua serii de tineri artisti, cei mai multi dintre ei elevi ai liceelor bucurestene cu profil artistic. Proiect finantat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei.

ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militeaza pentru comunicare libera in interes public. Prin intermediul Departamentului Antidiscriminare, este activa din anul 2004 in lupta pentru combaterea inechitaţii sociale, a rasismului, a discriminarii şi a intoleranţei.

Macaia este o asociatie culturala care reuneste tineri artisti, formatori, psihologi si traineri care au ales un stil de viata bazat pe autoeducare continua si sharing. Ei aduc o contributie pozitiva in comunitate prin initierea si derularea de proiecte si programe cu impact social si cultural atat la nivel local cat si european.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *