free download 78 travel guides written by experts

„Impactul energiei” este tema celei mai prestigioase competiții de robotică din Mexic, la care va participa și o echipa românească

Între 15-18 august, o echipă românească de robotică va reprezenta România la una dintre cele mai prestigioase competiții de robotică din lume – FIRST Global Competition din Mexic 2018. Competiția se va desfășura la Arena Ciudad de Mexico, iar tema propusă de organizatori o reprezintă “Energy Impact”. Participanții vor explora impactul pe care îl au diversele surse de energie, precum și felul în care acestea pot deveni mai sustenabile. De la combustibilii fosili utilizați în mod obișnuit, la resursele ecologice, cum ar fi energia solară și cea eoliană, energia este un subiect inepuizabil ce trebuie analizat din toate perspectivele.

FIRST Global Competition din Mexic reunește participanți din peste 175 de țări din toată lumea, cu vârse cuprinse între 14 – 18 ani. Scopul lor comun este acela de a-și spori cunoștințele despre știință, tehnologie, inginerie și matematică, astfel încât să devină următoarea generație de lideri științifici care va lucra la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme ale lumii, de la securitatea alimentară și accesul la apă curată, la descoperirea unor medicamente mai bune și mai eficiente, la asigurarea securității cibernetice.

Team Romania FGC Mexic

Echipei RobotX Hunedoara (formate din Vîrtan Răzvan Nicolae, Cunțan Andrei Dănuț, Cîndea Radu Mihai, Budiul Cristian Carol, Lörinczi Andrei Darius, Preda Andrei Gabriel) i se vor alătura în Mexic încă doi membri care nu fac parte din echipa originală RobotX, si anume: Cristian Vlăsceanu, mentor non-tehnic, care a participat și anul trecut la competitia din Washington, precum și elevul Andrei Preda, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB), care vine la rândul lui cu o experientă impresionantă în această echipă, gratie multiplelor competitii la care a participat până acum și a multiplelor premii câștigate.

Echipa RobotX Hunedoara a obținut distincții și rezultate deosebite în cei doi ani în care a participat la programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania, astfel încât nominalizarea din partea organizatorilor – Asociația Nație Prin Educație – a fost un pas cât se poate de firesc spre participarea acestei echipe la competiția din Mexic. Mircea Nistor, mentorul echipei RobotX Hunedoara, are încredere în echipa sa și consideră că participarea la competiția din Mexic este „o provocare extraordinară, dar și o responsabilitate imensă pentru niște copii dintr-un mic oraș de provincie! Suntem hotărâți să realizăm un robot performant, cu care să concurăm cu succes, pentru a aduce în sufletul și mintea milioanelor de tineri români speranța și pasiunea!”, spune Mircea Nistor, mentorul echipei RobotX Hunedoara. La rândul lor, cei 6 membri ai echipei RobotX Hunedoara spun că sunt onorați și în același timp extrem de nerăbdători să reprezinte România la FIRST Global Competition din Mexic. „Participarea noastră la competiția din Mexic ne oferă șansa de a întâlni oameni noi, de a ne face noi prieteni și de a împărtăți cu aceștia pasiunea noastră pentru robotică. Ne dorim, de asemenea, să obținem performanțe cât mai bune și să folosim rezultatul nostru la această competiție ca o sursă de inspirație pentru comunitatea noastră!”

De la momentul înființării și până acum, echipa RobotX Hunedoara, care a participat la Campionatul Național de Robotica BRD FIRST Tech Challenge Romania, a obținut următoarele performanțe:
· 2017 – RobotX Hunedoara a obținut locul 3 în clasamentul oficial pe echipe
· 2018 – RobotX Hunedoara a obținut locul 2 în divizia Coandă; a fost căpitanul alianței finaliste în divizia Coandă; Echipa a obținut și premiul “Connect Award”. Despre Premiul Connect Award – Premiul Connect Award este oferit echipei care face cel mai bine conexiunile în comunitatea de Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică. Echipa care câștigă Connect Award demonstrează că reușita nu ține doar de o echipă remarcabilă, ci și de colaborarea cu lumea științei, tehnologiei, ingineriei. Echipa dovedește că are un plan strategic și de business și a identificat pașii pentru a-și atinge obiectivele. Echipa pormovează valorile FIRST și este întruchiparea conceptului de Gracious Professionalism.

FIRST Global Competition este un concurs internațional organizat anual, într-o țară gazdă a competiției. În anul 2017, ediția a fost organizată în Washington DC, Statele Unite, iar România a fost prezentă cu o echipă. În anul 2018, competiția se va organiza în Mexic, va avea ca temă “Energy Impact” și va explora impactul pe care îl au diversele surse de energie și cum pot deveni mai sustenabile. Vor participa peste 150 de țări de pe tot globul. 

https://first.global/fgc/game/
https://first.global/about-first-global/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *