free download 78 travel guides written by experts

Hungarian Baja 2018 – MINI încheie competiţia cu două maşini în fruntea clasamentului

• Dublă pentru MINI John Cooper Works Rally în Ungaria • Joan “Nani” Roma şi navigatorul Alex Haro aucâştigat Hungarian Baja 2018 cu MINI John Cooper Works Rally • Al doilea echipaj MINI John Cooper Works Rally, format din Jakub “Kuba” Przygonski şi Tom Colsoul, a ocupat locul secund • Jakub “Kuba” Przygonski îşi păstrează poziţia de lider în ediţia 2018 a Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country ●

Bucureşti/München. A 15-a ediţie a Hungarian Baja s-a încheiat cu un dublu motiv de bucurie pentru MINI Motorsport şi partenerul său X-raid: cele două modele MINI John Cooper Works Rally înscrise au încheiat pe primele două poziţii ale clasamentului general.

2018 Hungarian Baja, Joan Nani Roma (ESP), Alex Haro (ESP), MINI John Cooper Works Rally, X-raid Team

Joan “Nani” Roma (Spania) şi navigatorul Alex Haro (Spania) au fost extrem de bucuroşi ca urmare a victoriei în clasamentul general, după ce au câştigat trei probe speciale şi nu au coborât din Top 3 în celelalte tronsoane cronometrate. Roma a avut încă un motiv de bucurie: ultima dată când a concurat în Hungarian Baja a fost în 2013 şi a obţinut victoria şi atunci. Cinci ani mai târziu, (2018), el a revenit pe cea mai înaltă treaptă a podiumului!

Roma şi Haro nu au avut o misiune simplă. Până la final ei au fost presaţi de cel de-al doilea echipaj MINI, Jakub “Kuba” Przygonski (Polonia) şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia). În fapt, tânărul polonez a fost cel care a deschis ostilităţile prin câştigarea superspecialei, cea care a început programul celor două zile de competiţie.

Przygonski şi Colsoul au obţinut şi victorii de probă specială, dar rezultatul final a fost decis în ultimul tronson cronometrat, care a inclus şi vaduri de apă şi unde Przygonski a fost lăsat în urmă de Roma, care s-a impus cu un avans de doar 16 secunde. În ciuda clasării pe poziţia a doua, Przygonski părăseşte Ungaria cu mult doritele puncte care să-l păstreze în fotoliul de lider al ediţiei 2018 a Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country.

Joan “Nani” Roma: “Este plăcut să câştig aici şi să am sentimentul competiţiei din nou. Kuba a făcut o treabă foarte bună; el este foarte rapid şi pentru noi a fost foarte dificil să rulăm în viteze de Baja după Raliul Drumul Mătăsii, dar suntem fericiţi. Echipa a făcut o treabă foarte bună, am acumulat ceva kilometri cu Alex, iar MINI John Cooper Works Rally a funcţionat foarte bine, ceea ce este cel mai important lucru.”

Jakub “Kuba” Przygonski: “A fost o cursă destulă de înşelătoare, cu multe treceri prin apă. Am luptat cu Nani şi aproape l-am învins, ceea ce a fost plăcut. Pentru că Nani este un pilot foarte experimentat, cu victorie în Dakar, aşa că este plăcut să ai şansa de a concura împotriva lui. MINI John Cooper Works Rally a fost foarte bun. În ultima etapă, am riscat mult şi aproape am reuşit. Am trecut prin câteva bălţi lungi, aproape că am trecut fără să atingem apa. Punctele sunt bune, suntem fericiţi, iar următoarea cursă este la mine acasă, Baja Poland.”

Hungarian Baja 2018: rezultatele finale ale echipajelor MINI

PilotNavigatorMaşină#EchipăLoc
Joan “Nani” Roma (Spania)Alex Haro (Spania)MINI John Cooper Works Rally5X-raid Team1
Jakub Przygonski (Polonia)Tom Colsoul (Belgia)MINI John Cooper Works Rally1Orlen Team2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *