metalshow

HP achizitioneaza MacDermid ColorSpan

HP a anunţat semnarea unui parteneriat definitiv pentru achiziţionarea MacDermid ColorSpan Inc., producător de imprimante digitale inkjet pentru formate de mari dimensiuni din cadrul MacDermid Printing Solutions LLC, subsidiară a MacDermid Incorporated.

MacDermid ColorSpan este furnizor de top de imprimante UV-curable pentru display-uri grafice şi un important jucător pentru dezvoltarea companiilor ce oferă servicii de imprimare, şi a altor afaceri mici şi mijlocii din industria de producţie publicitară. Prin această achiziţie, HP îşi extinde prezenţa pe piaţa imprimantelor pentru producţie publicitară şi signalistică, şi totodată se poziţionează ca partener ce poate oferi soluţii complete pentru furnizorii de servicii de imprimare. HP intenţionează să distribuie echipamente cu costuri mai mici şi tehnologii UV furnizorilor de servicii de imprimare, ce urmăresc extinderea aplicaţiilor către outdoor şi la un nivel aproape industrial.

Acest parteneriat extinde, de asemenea, portofoliul HP Graphic Arts de echipamente pentru imprimat pe format mare şi prese digitale, dar şi strategia viitoare HP Print 2.0. Prin aceasta se vizează transformarea paginilor imprimate în mod analog, în proiecte digitale, atât prin susţinerea creaţiei de conţinut digital, cât şi a îmbunătăţirii platformelor de imprimare.

“Această achiziţie aduce o extindere a prezenţei HP în zona de producţie unde digitizarea documentelor analogice se va produce în viitorul apropiat”, a afirmat Vyomesh Joshi, vice-preşedinte executiv, în cadrul diviziei Imaging and Printing Group, HP. “MacDermid ColorSpan este o companie recunoscută pe piaţă pentru inovaţiile sale în domeniul imprimării UV, pe formate mari şi vor obţine rezultate deosebite prin asocierea cu platformele noastre complementare.”

Preşedintele MacDermid ColorSpan, Robert J. Wenzel, care va conduce noua linie de produse HP, a declarat: “Combinarea tehnologiilor HP cu cele MacDermid ColorSpan va aduce consumatorilor şi partenerilor un plus de calitate, valoare şi o diversitate fără precedent în industria imprimării şi a graficii digitale. În plus, clienţii MacDermid ColorSpan se vor bucura în continuare de aceeaşi atenţie cu care au fost obişnuiţi până în prezent.”

După încheierea acestei tranzacţii, MacDermid ColorSpan va deveni parte integrantă din organizaţia Graphic Arts, în cadrul diviziei Imaging and Printing Group, HP. 

Bucuresti, 24.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *