Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

HORNBACH a contribuit cu 40.000 de euro la construirea unei case pentru o familie în dificultate

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, își continuă stategia de responsabilitate socială prin noi inițiative ce au ca principal scop ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. Una dintre cele mai noi acțiuni întreprinse de Hornbach alături de Fundația Inovații Sociale Regina Maria a fost construirea, în timp record, a unei case destinate unei familii formate din 3 adulți și 2 copii minori.

„Încă de la intrarea pe piața din România am investit permanent în acțiuni de responsabilitate socială și ne-am concentrat, în principal, pe ajutorarea comunităților locale și a persoanelor aflate în dificultate. Toate inițiativele întreprinse confirmă angajamentul Hornbach de a privi cu seriozitate și empatie problemele sociale și de mediu”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach România.

Astfel, în primăvara acestui an, Hornbach a contribuit, alături de Fundația Inovații Sociale Regina Maria dar și de alți sponsori, la ajutorarea unei familii aflate în dificultate din Corbeanca, județul Ilfov. Familia, formată din străbunică, bunică, mamă și doi copii – unul de 12 ani și unul de 1 an cu numeroase probleme de sănătate – locuia într-o casă din lut, cu o singură cameră, ce servea drept bucătărie, baie și dormitor. După mai puțin de 6 luni, această locuință a devenit doar o amintire pentru familia din Corbeanca care, cu ajutorul Hornbach, are acum o casă nouă dotată cu toate utilitățile, cu două camere, baie, bucătărie, dar și o seră cu legume deja plantate.

Hornbach logo

„Atunci când am descoperit acest caz, tot ce speram să putem face din fondurile strânse era să le aducem apă curentă, să construim o baie și poate, cu puțin noroc, o chicinetă unde mama să poată găti altfel decât pe jos sau pe o scândură pusă pe două scaune. Însă, apariția Hornbach în acest proiect a schimbat tot! Nu doar că a acoperit peste 65% din fondurile necesare întregii lucrări, dar profesionalismul cu care tratează orice lucrare în care se implică ne-a provocat să găsim soluții pentru a transforma acest proiect într-o adevarată locuință. Cel mai mult m-a impresionat atitudinea pe care a avut-o în momentul în care, în timpul lucrărilor, bordeiul inițial, cel de lut, pe lângă care se construiau noile depenindințe, pur și simplu s-a dărâmat, iar echipa a decis că trebuie să reconstruiască camera respectivă, de data aceasta bine și temeinic. Astfel, familia sărmană poate de acum să își crească cele două fetițe în mod civilizat. Sunt foarte recunoscătoare Hornbach”, a afirmat și Cristiana Mateoiu, Director Executiv Fundația Inovații Sociale Regina Maria.

Proiectul a reprezentant o provocare pentru Hornbach, care a asigurat majoritatea materialelor necesare construcției, dar și manopera. În acest sens, valoarea totală a donației s-a situat la aproximativ 40.000 de euro.

„Ne bucurăm că, mai presus de orice, am adus zâmbetul pe buze unor persoane aflate în dificultate și că am oferit unor copii posibilitatea de a crește și a se dezvolta într-un mediu armonios”, a încheiat Mugurel-Horia Rusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *