free download 78 travel guides written by experts

“Hellboy II: Armata de Aur” – lupta cu iadul dezlantuit, pe DVD si Blu-ray

Hellboy, omul-diavol, roşu ca focul şi iubitor de pisici, care s-a răzvrătit chiar şi împotriva răzvrătiţilor, revine într-o nouă luptă cu forţele răului. E tot drac împieliţat, dar de partea binelui (sic!) şi mai pregătit ca oricând să tăbăcească hoarda de monştri din adâncurile pământului. Iadul este mai aproape decât ne imaginam, iar salvarea omenirii – o slujbă dată naibii! Va învinge Hellboy şi  omenirea sau demonii înverşunaţi să pună stăpânire pe Pământ? Aflăm din „Hellboy II: Armata de Aur”, acum disponibil pe DVD şi Blu-ray.

Iniţial personaj în benzile desenate create de Mike Mignola, Hellboy (Ron Perlman, câştigătorul unui Glob de Aur în 1989 pentru rolul din serialul TV „Frumoasa şi Bestia”) a fost creat de Rău pentru a face rău, însă a întors armele împotriva Iadului şi s-a alăturat Biroului de Cercetări Paranormale şi Apărare (B.P.R.D.), o organizaţie guvernamentală secretă, care luptă împotriva forţelor malefice supranaturale prin tehnologii secrete, puteri paranormale şi agenţi care mai de care mai… speciali.

De data aceasta, misiunea este mai periculoasă şi, totodată, mai vitală ca oricând: trebuie să salveze lumea de iadul dezlănţuit pe Pământ de Prinţul Nuada (Luke Goss, membru al fostului duet pop Bros), moştenitorul regatului mitic al iadului, care, sătul să se supună omenirii, încalcă armistiţiul străvechi în virtutea căruia oamenii controlează suprafaţa pământului, iar demonii lumea subterană. Nuada trezeşte armata latentă de creaturi ucigaşe şi îşi revendică dreptul asupra tărâmului care le-a aparţinut cândva, ca să poată hălădui în voie pe întreg pământul. Două lumi incompatibile, o singură luptă. Când urgia se dezlănţuie, omenirea îşi pune speranţa în Hellboy şi echipa lui de proscrişi: iubita lui, Liz Sherman (Selma Blair), care „se joacă” la propriu cu focul şi Abe (Doug Jones), amfibianul de 150 de ani care vede trecutul şi viitorul. Pacea sau războiul depind însă şi de ultima piesă din coroana regatului Bathmoora, aflată acum în stăpânirea blajinei prinţese Nuala (Anna Walton), sora sângerosului despot. Oare în ce parte va înclina balanţa?

Aclamat de critici, adorat de fani, „Hellboy II: Armata de Aur” combină incendiar acţiunea cu lumea SF, surprinzând printr-un erou atipic, renegat de ambele lumi, personaje stranii şi un arsenal de arme, muniţii şi efecte vizuale care fac şi iadul să pălească. „Răspunzător” este scenaristul şi regizorul Guillermo del Toro, nominalizat la Oscar în 2007 pentru „Pan’s Labyrinth”. Mare succes de box office, cu încasări de 34,5 milioane USD doar în primul week-end şi o nominalizare la premiile Academiei pentru cel mai bun machiaj, „Hellboy II: Armata de Aur” este acum disponibil pe DVD şi Blu-ray, împreună cu o mulţime de bonusuri spectaculoase: trailer, comentariile şi caietul regizorului Guillermo Del Toro, o vizită virtuală pe platourile de filmare şi un bonus-surpriză. Preţ recomandat: 54,9 lei – DVD şi 99,9 lei – Blu-ray. O producţie Universal Studios, distribuită de Prooptiki România.

Bucuresti, 23.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *