free download 78 travel guides written by experts

GAUDEAMUS Timișoara 2018 la ora bilanțului

Cea de a zecea ediție a Târgului Gaudeamus Timișoara, evenimentul cu numărul 106 organizat de Radio România sub acest brand s-a încheiat astăzi, în prezența unui public încă numeros. Nici vremea capricioasă și nici absența târgului, în ultimii ani, de pe harta evenimentelor culturale ale orașului, nu i-au împiedicat pe timișoreni să ajungă la Gaudeamus, bilanțul final al ediției înregistrând peste 10.000 de vizitatori.

Târgul Gaudeamus Timișoara 2018 a fost organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, și a avut loc în perioada 13 – 17 iunie, în premieră în Piața Libertății.

Trofeele Gaudeamus Timisoara

Premiile GAUDEAMUS Timișoara 2018 decernate în cadrul festivităţii care a avut loc duminică, 17 iunie, la ora 16.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanţilor prin Votul Publicului
· Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Editura RAO, locul 2 – Grupul Editorial ART şi locul 1 – Editura Humanitas;
· Cele mai râvnite cărți ale ediţiei au fost desemnate volumele „Istoria Transilvaniei” de Ioan-Aurel Pop și Ioan Bolovan, publicat de Editura Şcoala Ardeleană și „Femei care aleargă cu lupii” de Clarissa Pinkola Estés, publicat de Editura Niculescu;
· Trofeul Presei, pe secţiunile radio, TV și online, a revenit postului Radio Vocea Evangheliei Timișoara – secţiunea radio, postului TVR Timișoara – secțiunea TV și website-ului www.tion.ro – secțiunea online.

Premiul Miss Lectura a fost câştigat de domnişoara Carina Sandu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara. Premiul a fost oferit de Radio România și Avon.

Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, vizitatorii au avut ocazia să participe la Tombola GAUDEAMUS organizată pe baza buletinelor pentru Votul Publicului. Cele trei premii puse în joc, oferite de IndECO Grup, au fost câștigate de: Flavia – Tabita Todea și Bianca – Medeea Dănilă, câte o tabletă, și Andreea Pârvuț, un laptop Lenovo, Marele Premiu al Tombolei.

Preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus Timișoara 2018 a fost prof. univ. dr. Ioan Hațegan.

Proiecte derulate sub sigla GAUDEAMUS – Radio România

· Standul Centenar România, organizat de Radio România cu prilejul tuturor Târgurilor Gaudeamus derulate pe parcursul anului 2018, în cadrul căruia a fost expusă o colecție de volume cu această tematică
· Vineri, 15 iunie, Gaudeamus Timișoara a găzduit etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România cu scopul declarat de a promova lectura în rândul elevilor și derulat aici sub numele „Lectura la doi pași”. Câştigătoarele concursului, eleve de la liceele şi colegiile naţionale timișorene, desemnate de un juriu format din profesori de limba română, au fost: Iulia Sucutărdean (Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”) – locul 1, Theodora Posta (Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”) – locul 2 şi Anisia Mateia (Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”) – locul 3. Premiile au fost oferite de Radio România Timișoara, IndECO Grup, Getmusic.ro și Editura Niculescu. Ocupanta locului 1 va participa la finala naţională a concursului, care va avea loc la Târgul Internaţional Gaudeamus (Bucureşti, 14 – 18 noiembrie a.c.).
· Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care Radio România promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii de top ai învăţământului românesc. Invitatul de nota 10 al Târgului GAUDEAMUS Timișoara 2018 a fost Sergiu – Ionuț Novac, elev la Colegiul Național Coriolan Brediceanu din Lugoj. Premiul a fost oferit de Radio România.
· Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care va avea ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere. Cele circa 1.000 de volume donate la GAUDEAMUS Timișoara 2018 pentru acest proiect vor ajunge, prin intermediul Radio România Timișoara, în localitatea Petriș, din județul Arad.

Târgul Gaudeamus Timișoara – un eveniment organizat de Radio România

Partenerii ediţiei

Parteneri: BRD Groupe Société Générale și IndEco Grup
Parteneri media: Agenda, Agenția de presă Rador, mediaTRUST, Publi Tim și Timiș online – www.tion.ro

Următoarea etapă a Caravanei Gaudeamus va avea loc în perioada 11 – 15 august, în Piațeta Perla din Mamaia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *