free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Dinu Patriciu premiaza castigatorii etapei nationale a Olimpiadei de Matematica

Fundatia Dinu Patriciu premiaza cei sase castigatori, ocupanti ai locurilor I in cadrul Olimpiadei de Matematica, faza nationala, pe anii scolari in care sunt inscrisi.

Fiecare dintre acesti tineri primeste din partea Fundatiei cate un laptop si o bursa lunara in valoare de 300 lei, timp de un an.

„Premiile de excelenta pe care le acordam sunt o recunoastere a meritelor deosebite ale acestor elevi. Este important ca tinerii valorosi sa fie incurajati si motivati sa isi mentina standardul de performanta academica.” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Abu Baker Abdallah (cls.VIIa, Bucuresti), Maria Tatulea-Codrean (cls.VIIIa, Hateg), Stefania Anita (cls.IXa, Iasi), Filip Andrei Chindea (cls.Xa, Bucuresti), Horia Mania (cls.XIa, Bucuresti) si Irina Popescu (cls.XIIa, Gorj) sunt cei sase ocupanti ai locurilor I in etapa nationala a Olimpiadei de Matematica.

Competitia care a avut loc la Mangalia si Neptun in perioada 12-14 aprilie, s-a bucurat de prezenta a peste 500 de participanti, dintre care cei mai numerosi au fost cei inscrisi in clasele a IX-a si a X-a (108, respectiv 107 concurenti), urmati de cei din clasa a VII-a (102), a VIII-a (85), a XI-a (71) si a XII-a (55).

“M-am bucurat mult sa constat faptul ca anul acesta concurentii au fost foarte bine pregatiti. Jurizarea, proces dificil in aceste conditii, a fost asigurata de un panel de profesori, secondat de o comisie formata din doi tineri cercetatori de la Institutul de Matematica al Academiei si un cadru didactic de la Facultatea de Matematica. Rolul comisiei a fost acela de a analiza situatiile de egalitate de punctaj si de a decide care este lucrarea cea mai buna.” spune Radu Gologan, Presedinte al Societatii de Stiinte Matematice si coordonator al lotului olimpic national de matematica.

Nu este pentru prima oara cand Fundatia Dinu Patriciu acorda premii substantiale tinerilor cu rezultate academice de exceptie, luna trecuta fiind premiati studentii Universitatii Politehnica Bucuresti, medaliati in cadrul Olimpiadei Internationale de Matematica SEEMOUS 2009.

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr‑o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri.

Bucuresti, 28.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *