free download 78 travel guides written by experts

Fundaţia Baylor Marea Neagră celebrează Ziua Mondială a Hepatitei

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de Ziua Mondială a Hepatitei în căutarea milioanelor de persoane care suferă de hepatită virală fără să ştie.

Fundaţia Baylor Marea Neagră – programul de testare și îngrijire pe termen lung pentru hepatite și HIV

Pentru Fundaţia Baylor Marea Neagră, Ziua Mondială a Hepatitei reprezintă un nou prilej de a reafirma hotărârea cu care ne îndeplinim misiunea de a ajuta comunitatea să dezvolte servicii eficiente de prevenire şi îngrijire a bolilor infecţioase.

Ziua Mondiala a Hepatitei

Baylor desfăşoară acțiuni susţinute de testare pentru depistarea infecției cu HIV și cu virusurile hepatitice B și C. Testările gratuite fac parte din Programul Baylor de Testare și Îngrijire pe Termen Lung pentru Hepatite și HIV, demarat în 2014, tot cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei.

Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundaţiei, declară: „Șapte persoane din 10 din regiunea Dobrogei sunt afectate de hepatitele virale B și C. De unde știm acest lucru? Realitatea din teren din ultimii șapte ani, cele peste 70 de mii de persoane testate gratuit la Baylor din fonduri private și donații, sunt evidențele noastre bazate pe dovezi. În ciuda activității intense a echipei Baylor, sunt încă cetățeni care nu s-au testat niciodată. Cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei, rugăm comunitatea să răspândească acest mesaj: Testaţi-vă! Programaţi-i la testare pe cei dragi! Și vaccinați-vă împotriva hepatitei B! Acestea sunt lucruri realiste şi realizabile pentru fiecare membru al comunităţii noastre, la nivel individual. Fiecare dintre noi are capacitatea de a deveni un agent al schimbării în lupta pentru eliminarea hepatitelor virale!

Colaborarea Fundaţiei Baylor Marea Neagră cu reprezentanţii mediului de afaceri, în calitate de donatori, şi ai autorităţilor locale, în calitate de facilitatori ai proiectelor pe care le derulăm în comunitate, ne încurajează să credem că obiectivele noastre realiste şi utilizarea cu înţelepciune a resurselor financiare şi a celor profesionale demonstrate de-a lungul anilor de echipa pe care am construit-o la Baylor, au susţinerea necesară pentru a genera o schimbare reală în prevenirea bolilor infecţioase şi pentru a facilita accesul la testare şi tratament. Suma alocată de Fundaţia Baylor Marea Neagră pentru efectuarea analizelor gratuite pentru pacienţii cu hepatite B și C în 2016 şi 2017 a fost de aproximativ 80.000 USD, întregul buget al Proiectului de Consiliere şi Testare Voluntară Baylor pentru regiunea Dobrogea atingând 2 milioane de dolari de-a lungul unui deceniu, între 2007 şi 2017.

La Baylor efectuăm testări gratuie pentru HIV şi hepatitele virale B şi C, acordăm servicii de îngrijire clinică şi psihosocială bolnavilor de hepatite virale B şi C, şi HIV/SIDA şi desfăşurăm o activitate intensă de informare a populaţiei cu privire la riscurile de contactare a infecţiei şi la măsurile de prevenţie.”

Mihaela Bogdan, director de proiecte, ne vorbeşte despre rezultatele înregistrate de Baylor în lupta cu virusurile hepatitice B şi C de la începutul anului 2018: „Testarea pentru hepatitele B şi C şi acordarea de servicii medicale şi psihosociale pentru bolnavii de hepatite virale fac parte dintr-un program multianual. Echipa noastră a efectuat 4.020 testări până la sfârşitul lunii iunie şi avem, 339 pacienţi cu hepatită în îngrijire în cadrul Fundaţiei. La Baylor au fost efectuate în primele şase luni ale anului 425 de evaluări ale stilului de viaţă şi depresiei asociate bolii cronice şi 2.954 intervenţii care presupun recoltarea de probe biologice, interpretarea rezultatelor analizelor medicale, orientarea în sistemul medical pentru punerea bolnavului în legătură cu medicul specialist, întocmirea dosarului pentru acces la tratament, feed-back pentru evaluările psiho-sociale efectuate la Baylor, consiliere. Din 2014, de la startul programului şi până la sfârşitul lui 2017, Baylor a avut în îngrijire 1274 pacienţi cu hepatită.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *