Shadow

Fracht Group, unul dintre cei mai mari expeditori internaționali la nivel global, intră în România printr-un parteneriat de tip joint venture cu YLOAD, start-upul românesc care a dezvoltat primul marketplace digital din Europa de Est pentru transportul de mărfuri

Fracht Group prin Fracht România vizează afaceri de 100 de milioane de euro în Estul Europei până la finalul anului 2025 și investiții de aproximativ 10 milioane de euro pentru această regiune

  • În urma tranzacției de tip joint venture, Fracht Group a preluat operațiunile YLOAD ca și casă de expediție, YLOAD urmând să automatizeze și să digitalizeze operațiunile logistice din cadrul Fracht Group;
  • În parteneriat cu Fracht Group, YLOAD va începe digitalizarea operațiunilor de transport, atât terestru, cât și maritim și aerian, pentru toți clienții Fracht.

Fracht Group, expeditor internațional cu operațiuni în 70 de țări și peste 140 birouri în lume, a încheiat un parteneriat de tip joint venture cu YLOAD, start-upul românesc care a creat primul marketplace de transporturi din Europa de Est. În urma parteneriatului, Fracht Group prin Fracht România a preluat operațiunile YLOAD ca și casă de expediție, start-upul românesc urmând să se concentreze pe automatizarea și digitalizarea segmentului logistic din cadrul Fracht Group în Europa de Est, și apoi la nivel global.

Fracht România vizează investiții de aproximativ 10 milioane de euro pentru următorii ani în Estul Europei, începând cu România, Bulgaria, Republica Moldova, continuând apoi cu Serbia, Macedonia și alte țari din regiune. Totodată, Fracht Group vizează o cifră de afaceri în jurul a 100 de milioane de euro în regiune până la finalul anului 2025.

În parteneriat cu Fracht Group, YLOAD va începe digitalizarea operațiunilor de transport, inițial în Europa de Est, iar apoi global, atât terestru, cât și maritim și aerian, pentru toți clienții Fracht, noua platformă YLOAD Network oferind o suită de funcționalități ce au ca scop atât transparența și optimizarea proceselor transportatorilor, cât și o mai ușoară gestiune și eficiență a costurilor, cu până la 30%, a clienților cu nevoi de transport. Platforma digitală YLOAD Network oferă posibilitatea clienților să monitorizeze toate datele de transport terestru, aviatic și maritim, într-un singur loc, ușor de gestionat și la îndemâna oricui.

“Echipa YLOAD ne-a convins că este partenerul strategic potrivit pentru noi în Europa de Est și nu numai. Toți clienții Fracht România vor avea la dispoziție softul YLOAD Network, prin care vor putea urmări în timp real costurile, transporturile, documentele, și vor putea chiar face plățile. Astfel, nu numai angajații Fracht România vor putea folosi platforma noastră pentru o mai bună eficientizare și sincronizare a serviciilor, dar și clienții vor avea acces la detaliile de transport pe durata acestuia, inclusiv vor putea vedea cât de mult au optimizat costurile. Conectarea camioanelor cu vapoarele și avioanele va duce la o îmbunătățire a întregii piețe de logistică din Europa de Est și, împreună cu integrarea cu portul Constanța este un pilon important în acest proces”, a declarat Sorin Nicolae, Director Operațional Transport Maritim, Fracht România.

YLOAD este un start-up care se bazează pe inteligență artificială și a fost fondat în 2019 de către Alexandru Huzău, un specialist cu 15 ani de experiență în IT și marketing online.

În cei patru ani de la lansare, YLOAD a atras în platformă peste 15.000 de firme din domeniul transporturilor și investiții de peste trei milioane de euro, urmând ca în viitorul apropiat să lanseze o rundă de investiții Serie A.

“Faptul ca Fracht Group, un business global cu o experiență de aproape 70 de ani în domeniu, a ales un start-up pentru a-i fi partener pentru a digitaliza transporturile în Europa de Est și nu numai, este o reușită care ne oferă foarte multă încredere. Am convins datorită viziunii noastre, echipei devotate și tinere care a reușit într-un timp scurt crearea acestui soft pentru un domeniu în care nevoia de digitalizare, transparență și sinergie este foarte mare”, a declarat Alexandru Huzău, fondator și CEO YLOAD.

Alexandru Huzău, fondator și CEO YLOAD
Alexandru Huzău, fondator și CEO YLOAD

Platforma YLOAD de digitalizare a operațiunilor de transport permite transportatorilor să reducă incidentele, să optimizeze costurile și să își gestioneze mai ușor și mai eficient vehiculele, simplificând totodată accesul la rute și comenzi, interacțiunea cu clienții, circuitul documentelor și al plăților. În același timp, beneficiarii au acces la o flotă vastă de transportatori pentru a putea alege serviciile potrivite, urmând să primească informații în timp real despre desfășurarea sau finalizarea transportului. Toate vehiculele din platformă sunt localizate prin sisteme GPS.

Fracht este un expeditor internațional care a fost fondat în 1955 de antreprenorul Ruedi Reisdorf. Businessul a rămas până în prezent unul de familie, dar a ajuns să aibă peste 140 de birouri în 70 de țări și peste 2.000 de angajați.

Din luna iulie, Fracht Group este sponsor al echipei de fotbal Inter Miami, club nord-american care l-a transferat de curând pe Lionel Messi, căpitanul selecționatei Argentinei, actuala campioană mondială la fotbal.

Despre YLOAD

YLOAD a dezvoltat primul marketplace de transporturi din Europa de Est care oferă soluții logistice complete, digitalizate, transparente și optimizate de inteligență artificială prin platforma destinată special transportatorilor, YLOAD TRUCKS – Trucks.yload.eu.

La începutul anului 2023 au dezvoltat platforma YLOAD NETWORK, softul care ajută expeditorii internaționali să își automatizeze toate operațiunile zilnice, să optimizeze costurile și să își gestioneze mai ușor și mai eficient transportatorii, clienții, simplificând totodată procesul de creare a comenzilor, interacțiunea cu clienții, circuitul documentelor și al plăților. Astăzi peste 100 de expeditori internaționali folosesc acest soft. Începând cu luna septembrie 2023, expeditorii internaționali care doreșc să folosească softul YLOAD NETWORK vor avea acces nu doar la cele peste 2000 de camioane conectate cu platforma, dar și la prețurile navelor și ale avioanelor, acestea fiind conectate prin API cu platforma YLOAD NETWORK. Mai multe detalii pe https://network.yload.eu/#/sign-up.

Despre Fracht Group

Fracht Group este un expeditor internațional de mărfuri și un lider în industrie în furnizarea de soluții logistice generale și specializate. Compania cu sediul în Elveția a fost înființată în 1955 de Ruedi Reisdorf și până în prezent rămâne deținută independent, având peste 140 de birouri la nivel mondial în peste 70 de țări. Fracht Group funcționează ca un NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier) precum și ca un expeditor tradițional de mărfuri. Cu peste 2.000 de experți în logistică la nivel mondial, Fracht Group a reușit să transporte peste 300.000 de containere și peste 10 milioane de kilograme prin transport aerian anual în ultimii zece ani.

Scopul nostru este livrarea de soluții logistice inovatoare, personalizate și sigure, care să ofere clienților noștri o valoare adăugată măsurabilă, respectând în același timp bugetul. Reușim să realizăm acest lucru, datorită personalului nostru dedicat, experienței noastre îndelungate, parteneriatelor din întreaga lume și celei mai recente tehnologii informaționale. Suntem o singură familie globală și ne străduim să oferim soluții strategice și inovatoare în fiecare direcție. Mai multe detalii pe www.fracht.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *