free download 78 travel guides written by experts

Fotoreporterul Cristian Movila va expune in cadrul festivalului de film documentar ONE WORLD ROMANIA

Fotoreporterul Cristian Movila a fost invitat sa-si expuna lucrarile vineri, 20 martie 2010, incepand cu orele 23.00, la Van Gogh Grand Café in cadrul festivalului de film documentar ONE WORLD ROMANIA. Evenimentul se va desfasura sub forma unei expozitii digitale cu o selectie de lucrari fotodocumentare despre conditia umana realizate de artist.

“Prin intermediul nuantarii perceptiilor si a abilitatilor vizuale, Cristian Movila ne transpune intr-o calatorie emotionanta prin lumi diferite si complexe, ilustrand prin fotografiile sale vulnerabilitatile ce surprind esenta fragilei demnitati a fiintei umane.” spune despre el James Wellford, Senior Photo Editor, Newsweek.

Cristian Movila e un fotograf roman a carui munca e recunoscuta pe plan international, fotodocumentarele sale pe teme sociale fiind publicate in ziare si reviste precum New York Times, National Geographic, Newsweek, Time Magazine, Independent on Sunday Review, The Sunday Times Magazine, The Telegraph Magazine, Paris Match sau Stern.

Cristian Movila a acceptat invitatia organizatorilor celei de-a treia editii a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului ONE WORLD ROMANIA de a-si prezenta lucrarile in cadrul festivalului si astfel s-a nascut expozitia digitala care va avea loc la Van Gogh Grand Café. Evenimentul se va desfasura in interiorul cafenelei, iar daca vremea o va permite, fotografiile vor fi proiectate si in fata cafenelei, pe un ecran pozitionat pe o laterala a sediului BNR, pentru a putea fi vazute de trecatori.

Evenimentul va fi o avanmpremiera a Bucharest Documentary Photo Festival, ce va fi organizat anul viitor de catre Cristin Movila si Fundatia EIDOS .

Cristian Movila si-a inceput cariera in 2003 ca fotograf la o agentie de stiri, iar in 2005 a devenit freelancer, avand insa contracte cu unele din cele mai prestigioase publicatii din lume – Newsweek si The New York Times Magazine. De atunci a abordat in fotografiile sale teme sociale, axandu-se pe dramele oamenilor din Orientul Mijlociu. In Romania, miscat de copii bolnavi de cancer de la spitalul Marie Curie, Cristian a realizat o expozitie de fotografie cu o strangere de fonduri pentru tratamentul acestor copii.  Campania a fost lansata in Bucuresti si la Paris si a reusit sa stranga 3.2 milioane de euro. Cristian este si cel care a pus bazele Fundatiei EIDOS, un centru destinat artei contemporane, care include o galerie de arta, un club al artistilor romani, workshopuri si alte activitati.

ONE WORLD ROMANIA este un festival de film dedicat drepturilor omului, care a ajuns la a treia editie in Romania. Misiunea festivalului e sa ofere informatii complexe si obiective despre cum sunt incalcate drepturilor omului, in scopul de a aduce in prim-plan aceasta problema, de o a supune unei dezbateri si de a gasi conexiuni intre problemele sociale existente si politicile internationale.

Bucuresti, 18.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *