Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

foodpanda îți recomandă top preparate din bucătăria vietnameză pe care să le încerci de Ziua Națională a Vietnamului

Livrator foodpanda

Influențată de tradițiile culinare ale statelor asiatice vecine, bucătăria vietnameză reușește să-și găsească originalitatea prin aromele puternice ale condimentelor care dau savoare oricărui preparat, dar și prin amestecul subtil de ingrediente. Cu ocazia Zilei Naționale a Vietnamului, platforma de comenzi și livrări rapide foodpanda îți recomandă top preparate cu specific vietnamez pe care să le descoperi.

Poate cel mai cunoscut preparat culinar cu specific vietnamez este supa Pho Bo, o mâncare tradițională bogată în mirodenii care cu siguranță va cuceri și cele mai pretențioase gusturi. Preparată din zeamă de vită cu anason, cardamon, scorțișoară, ghimbir, coriandru, paste din orez și carne de vită, o poți comanda cu încredere de la restaurantul LI-WU din București.

Tot din meniul restaurantului LI-WU din București poți comanda și Nem Nem, un preparat foarte gustos și sățios, sub formă de rulou, ideal ca aperitiv sau ca fel principal. Ingredientele care îl alcătuiesc sunt carnea de porc, fideaua de soia, ciupercile, urechile de lemn și gulia.

Livrator foodpanda

Un alt preparat specific bucătăriei vietnameze este Goi Cuon, foarte asemănător pachețelelor de primăvară, dar neprăjite, cu un amestec de ingrediente împachetate în foi de orez proaspete. Poți încerca varianta Goi Cuon Tom cu foi de orez, salată, morcov, castraveți, tăiței de orez, creveți, mentă și sos de pește sau pe cea vegetariană, Goi Cuon Rau, cu salată, morcov, ananas, castraveți, mentă, tăiței de orez, foi de orez și sos vietnamez. Ambele variante le găsești în meniul restaurantului Little Hanoi din Cluj-Napoca.

Condimentele sunt o parte importantă din bucătăria vietnameză și au scopul de a oferi fiecărui preparat un gust exotic și unic în același timp. Astfel, de pe lista noastră nu putea lipsi rața condimentată în stil vietnamez, cu sos de mango, țelină, morcov, ardei gras și vinete, pregătită de restaurantul Chanh Miam Miam din București.

Dacă ești din Timișoara, atunci cu siguranță nu poți rata o porție de Bun Bo Nam Bo, un alt preparat cu tradiție în bucătăria vietnameză pe care îl poți regăsi în meniul Little Hanoi Bistro. Amestecul de tăiței de orez cu carne de vită fragedă se îmbină perfect cu salată verde, morcov, ceapă crocantă, arahide și sos special, pentru un gust desăvârșit.

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.