tech week
Shadow

Focus Sat TV te invită în culisele întunecate ale epocii de aur franceze în noul serial PARIS POLICE 1900

Crime, șantaje, revolte, conspirații și lovituri de stat – La Belle Époque dezvăluită!

Focus Sat TV va transmite în exclusivitate un nou serial Paris Police 1900 producție Canal+ Création Originale, începând din 7 octombrie, câte două episoade, în zilele de luni și joi de la ora 22:00.

Creat de celebrul autor de benzi desenate Fabien Nury („Tyler Cross: Black Rock“,„I Am Legion”, „Il était une fois en France”), serialul este un thriller de opt episoade care dezvăluie o versiune noir, plină de rafinament, sângeroasă și palpitantă a perioadei anilor 1900, total diferită de accepțiunea generală despre La Belle Époque.

Producătorii alături de regizorul Julien Despaux, au creat un univers fascinant, cu decoruri concepute sub atenta supraveghere a lui Pierre Quefféléan (câștigător al premiului César – 2018 pentru cele mai bune decoruri pentru filmul „Au revoir là-haut”/ „La revedere acolo sus”), costume și accesorii ce aduc rafinament și savoare personajelor, alese de Anaïs Romand (câștigătoarea mai multor premii César pentru costume), elemente ce construiesc specificul epocii și întregesc povestea. Foarte riguros documentat și stilizat, cu o distribuție inspirată și o intrigă bine construită, Paris Police 1900 combină perfect ficțiunea cu istoria și investigațiile. Producția a avut un buget impresionant de 16 milioane de euro.

Paris Police 1900_KV 1

Serialul începe cu momentul morții președintelui francez Felix Faure în brațele amantei sale. Prinsă între grupările de extremă dreaptă și anti-semite, în pragul anarhiei, aflată sub “dictatura” patriarhatului, Franța nu s-a dovedit a fi niciodată atât de slăbită și cu o societate atât de refractară la schimbare. Pentru că situația tinde să escaladeze după tragica descoperire a trunchiului unei femei tinere într-o valiză care plutea pe Sena, șeful poliției ieșit la pensie, Louis Lépine (Marc Barbé), este repus în funcție urgent pentru a restaura ordinea în Paris. Tânărul și ambițiosul detectiv Antoine Jouin (Jérémie Laheurte, câștigător al titlului Cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film Vilnius – ediția 2020, pentru rolul din filmul „Tu mérites un amour”) aflat la prima sa anchetă a unei crime, decide să lanseze o investigație chiar în sediul central al poliției. Pe de altă parte, Joseph Fiersi (Thibaut Evrard), un ofițer corupt cunoscut pentru șantaj și ucigaș plătit de polițiști sub acoperire, devine extrem de interesat de investigație și recurge la ajutorul curtezanei Meg Steinheil (Evelyne Brochu), care va începe să spioneze pentru el. În Parisul unde crimele și păcatele se amestecă cu opulența și puritanismul, o serie de personaje fascinante se vor intersecta și își vor uni forțele pentru a salva Franța.

Cum vor putea aceste personaje să colaboreze pentru a salva viitorul unei epoci? Vezi în Paris Police 1900, din 7 octombrie, câte două episoade, de la ora 22:00, premieră în România la Focus Sat TV!

Paris Police 1900_KV 2

Focus Sat TV este disponibil în toate pachetele TV satelit Acces sau în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV.

La activarea unuia din cele 2 pachete TV online, Play TV sau Play TV Extra, beneficiezi de 2 luni de vizionare la preț de 1. Convinge-te, testează gratuit aplicația Focus Sat timp de 7 zile.

Mai multe informații despre produsele Focus Sat pe Web: www.focussat.ro.

Facebook: https://www.facebook.com/FocusSatRomania.

Paris Police 1900_KV 3

Paris Police 1900

Episodul 1

Paris, 1899. Președintele Felix Faure tocmai a murit în brațele amantei sale, Marguerite Steinheil, cunoscută și sub numele de „Meg”. Între haitele lui Jules Guerin, naționaliști și anti-semiți, și pericolul anarhiei, Republica Franceză se confruntă cu o nouă amenințare existențială, ca urmare Șeful Poliției Louis Lepine este rechemat de urgență de la pensie. La Siguranță, departamentul francez de investigații criminale, un tânăr inspector, Antoine Jouin, anchetează un scandal sexual. Când o valiză cu rămășițele unei femei neidentificate este pescuită din râul Sena, el se trezește implicat în prima sa anchetă de crimă.

Episodul 2

Meg a început să lucreze sub acoperire pentru Puybaraud, șeful Siguranței. și se infiltrează în familia Guerin. Între timp, Lepine trece în revistă haosul care predomină la sediul poliției. Între inamicul său declarat Puybaraud și comandantul Cochefert au loc fricțiuni permanente, iar protejații fiecăruia, Fiersi și Jouin, ale căror metode și personalități contrastează puternic, anchetează fiecare afacerea valizei însângerate și descoperă identitatea victimei, Josephine Berger, una dintre informatoarele lui Puybaraud.

Episodul 3

Jouin s-a îndrăgostit de o tânără, Jeanne, care e avocat, dar nu își poate practica meseria, din cauză că e femeie. În schimb, este angajată de maestrul Weidmann, în cartierul evreiesc din La Villette. Ea acceptă să-l ajute pe tânărul inspector cu cazul Berger. Între timp, Meg își petrece timpul cu dna Lepine, al cărei obicei de a se droga a intrat în atenția lui Puybaraud…

Episodul 4

La Siguranță, se fac toate eforturile pentru a rezolva cazul Josephine Berger – poliția trebuie să arate că ține lucrurile sub control. În zilele premergătoare rejudecării procesului lui Dreyfus, tensiunea pe străzile Parisului crește. Pe fundalul instabilității politice și a scandalului personal, Lepine face o adevărată demonstrație de forță.

Episodul 5

Meg s-a îndrăgostit de un ofițer de informații, Gabriel Sabran, dar dovezi incrimatoare se adună împotriva lui, în cazul crimei lui Josephine Berger. Asta face ca Meg să fie un martor dăunător pentru Guerin și contele Sabran de Ponteves. Sentimentul de putere al lui Puybaraud a atins culmi nebănuite, de când primește ordine directe de la Ministrul de Interne, pentru a combate mișcarea naționalistă și anti-semită a lui Guerin.

Episodul 6

Sătul de felul în care se desfășoară ancheta și de Puybaraud, Fiersi s-a îndepărtat de șeful Siguranței. El îi dă lui Jouin, care se bazează pe ajutorul lui Jeanne în anchetă, o informație crucială care dovedește vinovăția lui Sabran. Fiind informat de o razie iminentă la prefectură, Guerin s-a baricadat pe strada Chabrol.

Episodul 7

Tensiunea crește pe strada Chabrol. Încercuit de poliție, Guerin este apărat de măcelarii din La Villette. El așteaptă să se închidă capcana în urma lui Lepine și a oamenilor săi, pentru a putea lua puterea, împreună cu aliații săi naționaliști și anarhiști. În timp ce mama lui Guerin stabilește ultimele retușuri pentru viitoarele revolte și îi ordonă lui Louis să-l ucidă pe șeful poliției, Lepine primește un ajutor neașteptat din partea anarhiștilor. Fiersi, acum fugar, jură să răzbune moartea Josephinei, în timp ce Jouin descoperă adevăratele motive ale crimei.

Episodul 8

Sfârșitul poveștii. Lepine, un strateg versat, i-a înfrânt pe Guerin și pe oamenii lui, dar Puybaraud, așteptând în culise, ar putea profita cel mai mult de confruntare, devenind noul prefect. Meg, cu gândul la viitor, își joacă ultima carte, îndreptându-și atenția spre Lepine. În acest timp, un Jouin acrit, ocupându-se de Jeanne din nou, descoperă că justiția nu este întodeauna servită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.