metalshow

Flavian Dobre, cel mai talentat cofetar din România și din Europa, lansează Fusion Bar, un concept high-tech

Flavian Dobre, Master Pastry Chef la numai 24 ani, cofetar renumit la internațional, ce deține titlul de cel mai bun cofetar din România și Europa și totodată absolvent al celor mai mari școli de cofetari din lume, printre care “Lenôtre École” din Franța și “Etoile Academy” din Italia, lansează un concept inedit, Fusion Bar, ducând cofetăria la un nivel high-tech.

Fusion Bar este un concept de desert pe care Flavian Dobre dorește să îl implementeze în cadrul evenimentelor, pentru a oferi o notă artistică și în ceea ce privește latura culinară dulce.

Flavian Dobre fusion bar

“Ideea a venit atunci când am văzut cât de mult se pune accent pe partea de mâncare într-un eveniment, dar mai putin pe partea dulce. Atunci mi-am dat seama că aș putea crea ceva spectaculos și pe partea de dulciuri. Practic, aceste Fusion Bar-uri sunt spectacole create live și totul este dus la extrem începând de la design până la calitatea produselor. Prima încercare a unui astfel de Desert Bar am făcut-o la academia mea, Academia Flavian Dobre. În cadrul unui curs am pus pe roate Jungle Bar Desert, iar cursanții au foarte încântați. A fost o adevarată reușită, pe mine impresionându-mă până la lacrimi deoarece reușisem să duc cofetăria la un alt nivel, high-tech, cum imi place mie sa spun”, mărturisește Flavian Dobre.

Tânărul Master Pastry Chef, maestru în cofetărie artizanală, a dezvoltat 5 concepte Fusion Bar Desert ce îmbină plantele și florile cu mai multe feluri de metale, precum alama și cuprul, într-un spectacol de lumini inedit, ca de exemplu: Jungle Bar Desert (ierburi si plante exotice, sunete din junglă, fum greu și lumini spectaculoase), sau Steel Bar Desert (îmbină mai multe feluri de metale: cupru, alamă, aluminiu, oțel și becuri Edison).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *