Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Firebyte Games este primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile care se listează la Bursa de Valori București

Firebyte Games este primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile care se listează la Bursa de Valori București (BVB), pe piața AeRO. Acțiunile Firebyte Games vor fi tranzacționate, din 6 aprilie, sub simbolul FRB (ISIN – ROAYEN5H8FS2)

  • Radu Hanga, Președinte BVB:
    • La nivel global, industria jocurilor video este un domeniu extrem de dinamic care a depasit la sfarsitul anului 2020 valoarea de 160 mld. USD iar contextul actual nu este de natura a ii incetini cresterea. Suntem mândri că începând de astăzi avem și această industrie reprezentată la BVB. Listarea Firebyte Games și runda de finanțare derulată de companie, dar și implicarea BRK Financial Group în acționariatul și dezvoltarea companiei demonstrează din nou că piața de capital este locul potrivit pentru companiile dinamice și care doresc să se dezvolte”.
  • Ovidiu Stegaru, Fondator și Director General, Firebyte Games:
    • Încă de la înființare, compania și-a stabilit un obiectiv îndrăzneț pe termen mediu și lung, de a ajunge un studio de jocuri important și recunoscut la nivel global, atât în zona de dezvoltare, cât și de publicare a jocurilor realizate pentru dispozitive mobile, iar decizia listării companiei la Bursa de Valori București a fost cea mai potrivită pentru ca obiectivele noastre să poată fi atinse într-un termen cât mai scurt. Interesul manifestat de către investitori în cadrul plasamentului privat mă încântă și responsabilizează în același timp. Pentru următoarele 12 luni compania își propune extinderea echipelor de dezvoltare angrenate în parteneriatele de tip share-revenue prin creșterea numărului acestora de la 6 în prezent la 20 (și creșterea personalului de la 25 la peste 100 de angajați și colaboratori), dar avem în vedere și dezvoltarea și publicarea de jocuri de tip casual în regim propriu”.
  • Monica Ivan, Director General, SSIF BRK Financial Group:
    • Astăzi, vedem în premieră la Bursă un emitent din sectorul de «gaming», sector aflat în plină expansiune, care are rate de creștere exprimate cu două cifre.  BRK Financial Group a fost alături de Firebyte Games încă de la înființarea acestei societăți și vom continua să-i asistăm în continuare în calitate de Consultant Autorizat.  Cu ocazia derulării plasamentului privat pe care l-am intermediat, am constatat un interes foarte ridicat din partea investitorilor pentru sectorul tehnologiei și ne propunem ca în viitorul apropiat să le oferim și alte oportunități de investiție în acest sector”.

Debutul acțiunilor Firebyte Games la tranzacționare a fost marcat printr-o deschidere oficială a ședinței de tranzacționare și a cărei înregistrare poate fi urmărită pe canalele de social media ale Bursei de Valori București (Facebook și YouTube). La eveniment au participat Ovidiu Stegaru (Director General, Firebyte  Games), Adrian Danciu (Membru CA, Firebyte  Games), Răzvan Raț (Director General Adjunct, Firebyte Games).

Firebyte Games se listeaza la BVB
În februarie 2021, Firebyte Games a derulat un plasament privat prin care a atras 4,9 milioane lei de la investitorii pe piața de capital, bani care vor fi utilizați în proporție aproximativ egală, pentru extinderea activității de dezvoltare pentru linia de business “revenue-share” și pentru dezvoltarea de jocuri de tip Casual pentru dispozitive mobile, care să fie publicate ulterior în regim propriu.

Plasamentul a fost încheiat anticipat încă din prima zi, în condițiile în care a fost înregistrat un grad suprasubscriere de aproape 366%. Societatea a vândut investitorilor 8,8 milioane de acțiuni, la un preț de 0,56 lei/acțiune. Astfel, Firebyte Games a obținut o capitalizare anticipată de 19,7 milioane lei (4 milioane euro).

Firebyte Games a fost înființată în decembrie 2017, de Directorul General Ovidiu Stegaru, fiind specializată în dezvoltarea de jocuri pentru dispozitive mobile. Activitatea companiei se desfășoară într-un mediu foarte dinamic și concurențial având în vedere că accesul la piața globală este unul destul de facil. Susținerea financiară a societății a fost realizată de către grupul BRK Financial Group și de Adrian Andrici.

Primul proiect conceput, planificat, organizat și dezvoltat de companie a fost jocul de strategie Castle Siege: War of Legends, a cărui dezvoltare s-a întins pe tot parcursul anului 2018 și în prima parte din 2019. În anul 2018, prin intermediul jocului Castle Siege, societatea a câștigat premiul Best Mobile@Indie Expo în cadrul conferinței Dev. Play din București.

Începând cu anul 2019, compania a perfectat parteneriate cu publisher-i renumiți la nivel global. Această opțiune strategică a fost adoptată în special datorită faptului că bugetul de marketing pentru lansarea unui joc pe piața globală este unul însemnat, iar succesul unui joc depinzând în mare măsură de bugetul de marketing folosit în campania de publishing.

În decursul celor trei ani de activitate compania a dezvoltat 45 de jocuri sau prototipuri de jocuri pentru dispozitive mobile, majoritatea fiind de tipul Hypercasual în cadrul parteneriatelor de tip „revenue-share”.

Societatea a înregistrat anul trecut venituri de 1,5 milioane lei, ușor sub nivelul din 2019 (1,6 milioane lei), și un profit net de 336.000 de lei, față de 243.000 de lei în 2018. Pe măsură ce va intra în etapa de creștere accelerată, veniturile Firebyte Games sunt estimate să crească de la 11,7 milioane lei în 2021, la 38,6 milioane lei la sfârșitul anului 2025. Profitul net este estimat să avanseze de la 1,3 milioane lei în 2021, la 9,1 milioane lei până la finalul anului 2025.

Firebyte Games are un capital social de 3,5 milioane lei, divizat în 35,2 milioane de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/ acțiune.

La începutul lunii martie, Firebyte Games avea 155 de acționari. Cei mai mari acționari ai societății sunt SSIF BRK Financial Group (47,89%), SAI Broker (15,02%) și iar Adrian Andrici (12,08%).

SSIF BRK Financial Group a intermediat plasamentul privat și, totodată, listarea societății pe piața AeRO, în calitate de Consultant Autorizat. BRK Financial Group va continua să asiste Firebyte Games în următoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerințelor de raportare și informare a investitorilor.

Mai multe informații sunt disponibile în Memorandumul întocmit în vederea admiterii la tranzacționare și publicat pe site-ul BVB, la acest LINK.

Despre SSIF BRK Financial Group

BRK Financial Group a fost înființată ca societate pe acțiuni în data de 26 octombrie 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România. Cu o experiență vastă pe piața de capital, este totodată prima și, până în prezent, singura societate de servicii de investiții financiare listată la Bursa de Valori București, categoria Premium (BRK). Activitatea de bază a BRK Financial Group este structurată pe două direcții de afaceri, respectiv segmentul de intermediere și segmentul de tranzacționare. Pe segmentul de tranzacționare, societatea operează tranzacțiile pe contul propriu, operațiuni de market-making și operațiuni cu produse structurate, iar pe segmentul de intermediere, societatea operează tranzacțiile clienților, respectiv operațiunile corporate. Managementul consideră ca fiind importante proiectele de viitor, în tripla calitate a BRK: de firmă de investiții, de intermediar și de emitent. Cu o echipă ce deține un nivel de competență și experiență ridicat la toate nivelurile corporative, compania are toate motivele să perceapă cu încredere viitorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *