free download 78 travel guides written by experts

Federația Română de Fotbal susține integrarea prin sport a copiilor cu autism

De multă vreme, fotbalul nu mai este doar un joc. Popularitatea, impactul sportului şi al jucătorilor săi de succes au transformat o activitate sportivă într-un adevărat fenomen social ce contribuie la promovarea, mai ales în rândul copiilor a unui întreg set de valori precum muncă în echipă, fair play, nediscriminare şi un stil de viaţă sanatatos.

Sportul este un vehicul pentru dezvoltarea educaţională, socială şi sportivă, iar prin investiţia în fotbalul de bază, UEFA îşi propune să ofere tuturor ocazia să se implice în joc indiferent de vârstă, abilitate, etnie, sex, rasă sau religie.

Federatia Romana de Fotbal sustine integrarea prin sport a copiilor cu autism

În România, Federaţia Română de Fotbal continuă proiectul UEFA şi promovează, prin sport, integrarea copiilor speciali şi dreptul tuturor la o viaţă cât mai aproape de normalitate. În cadrul unui parteneriat încheiat cu Asociaţia Help Autism, 25 de copii cu tulburare de spectru autist din centrele asociaţiei, au făcut cunoştinţă cu fotbalul, chiar pe unul dintre terenurile complexului Naţional Arena.

Proiectul are rolul de a crea oportunităţi de coeziune socială, de a le oferi încredere şi încurajare copiilor speciali prin angrenarea în practicarea organizată şi sistematică a sportului.

Marți, 3 octombrie, oficialii Federaţiei Române de Fotbal i-au ajutat pe cei mici să descopere secretele jocului cu mingea, încurajaţi de pe margine de părinţi şi terapeuţi. Acţiunea a fost desfăşurată sub forma unei ore de socializare în care copiii au fost implicaţi în diverse activităţi care să îi ajute să interacţioneze unii cu ceilalţi şi să îşi dezvolte abilităţile de mobilitate şi coordonare: jocuri cu mingea, pase, exerciţii de control al mingii, şuturi către poartă. La finalul acţiunii, copiii au primit medalii şi diplome din partea Federaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *