Shadow

FDSC lansează seria de workshopuri “Legaleza pentru ONGuri”

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile invită persoanele din ONGuri la o serie de trei workshopuri pe tema #LegalezaPentruONGuri, în perioada octombrie – noiembrie, pentru a clarifica aspectele birocratice care guvernează buna desfășurare a activităților unei organizații.

Workshopurile vizează membrii organizațiilor din sectorul nonguvernamentale care lucrează în domeniile financiar și resurse umane și au scopul aflării modalităților prin care ONGurile pot relaționa cu instituțiile statului, de a cunoaște obligațiile, și în primă instanță: DREPTURILE organizațiilor.

FDSC lansează seria de workshopuri “Legaleza pentru ONGuri”

Speakeri și obiective

Bianca Oprea, Consilier Juridic și Simona Constantinescu, Director Dezvoltare & Advocacy FDSC vor ghida workshopurile de Legaleză pentru ONGuri. Acestea sunt menite să clarifice și să facă accesibile reglementările legale, de care ONGurile trebuie să țină cont în activitatea lor curentă.

Calendar Legaleză pentru ONGuri (octombrie – noiembrie)

Fiecare întâlnire va avea loc online, pe platforma Zoom, participarea este gratuită, iar înscrierea va avea loc separat pentru fiecare eveniment în parte prin intermediul anunțurilor din următoarea perioadă de pe pagina de Facebook FDSC.

Marți, 10 octombrie, ora 15:30 – Elementele obligatorii ale contractului de muncă (CIM) și constrângerile generate de sistemul de proiecte în care funcționează ONGurile

Înscrierea se face pe baza completării acestui link https://bit.ly/3REj7kw, până pe 8 octombrie, ora 21:00, iar participanții sunt invitați să-și pregătească întrebările, experiențele și spețele pe care doresc să le discute și să le analizeze, pentru ca specialiștii să lucreze, concret, cu nevoile ONGurilor.

Eveniment Facebook https://fb.me/e/4M1TDpWYk

Marți, 7 noiembrie, ora 15:30 – Organizarea unei adunări publice: cum te pregătești să (nu) iei amendă

Marți, 23 noiembrie, 15.30 – În culisele relației dintre cetățean și instituția publică dreptul la petiționare și accesul la informații de interes public

În plus, pe Știri.ong se vor publica articole despre temele actuale legate de Legaleza pentru ONGuri. Primul din serie acoperă subiectul “Diferenţa dintre Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor şi Registrul national al persoanelor juridice fără scop patrimonial” și poate fi parcurs aici: https://shorturl.at/oWXZ3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *