free download 78 travel guides written by experts

Farmecul uluitor al orașului – minune Petra, duminică la Digi24

Duminică, de la ora 17:30, Bonton vă invită în “orașul la fel de vechi ca timpul”. Petra, minunea veche de 2000 de ani, este unul dintre siturile arheologice cele mai cunoscute din lume. Supranumit și “orașul roșu”, datorită culorii canionului în care a fost săpat, Petra impresionează prin combinația uluitoare de arhitectură și peisaje naturale.

Reportajul exclusiv Digi24 vă poartă duminică în țara cu 100.000 de locuri de vizitat, Iordania. Descoperiţi Bethany, locul în care a fost botezat Iisus, capitala Amman, ospitalitatea iordanienilor și alte câteva motive irezistibile să treceți Iordania pe lista destinațiilor de văzut cât mai curând.

“Am fost impresionată de faptul că eşti înconjurat la tot pasul de vestigii istorice şi privelişti care-ţi taie răsuflarea. Mi-au plăcut contrastele, în câteva ore poţi ajunge din deşert la mare, de pe munţi stâncoşi la cel mai jos punct de pe pământ sau dintr-un oraş antic într-un restaurant cosmopolit din capitală. Iordania este cu siguranţă o ţară care te surprinde,” povesteşte Dana Gonţ, realizatoarea emisiunii Bonton.

Dana Gont, Amman

Prestigiosul ghid turistic Lonely Planet a inclus Iordania în top 10 ţări de vizitat în 2019, alături de Franța, Kârgâzstan, Sri Lanka, Italia sau Belarus. Deși are un teritoriu de trei ori mai mic decât al României, Iordania se mândrește cu un bogat patrimoniu cultural şi istoric. Nu ratați o călătorie de Bonton în Iordania, oaza de pace şi toleranţă a Orientului Mijlociu.

Despre Bonton

Într-o lume în care grosolănia a devenit o obișnuință, iar tupeul e o virtute, emisiunea Bonton vorbește despre oameni și locuri cu ștaif, despre cultura și manierele lumii, despre personaje care fac din implicare un stil de viață. Bonton îi aduce pe telespectatori mai aproape de valori solide, testate în timp, de tradiții și modele. De la reportaje documentar până la interviuri în exclusivitate cu importante personalități culturale sau povești ale unor oameni simpli care reușesc lucruri extraordinare, la Bonton atributele principale sunt spiritul civic, reperele morale și redescoperirea frumosului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *