free download 78 travel guides written by experts

Evenimente Editura Tritonic, sambata, 6 martie la Facultatea de Jurnalistica din Sibiu

Editura Tritonic şi Facultatea de Jurnalistică  vă invită sâmbătă, 6 martie începând cu ora 12:00 la o întâlnire cu autorii Tritonic şi o dezbatere cu subiectul Aspecte geopolitice ale relaţiilor Româno Moldovene.
 

Veţi avea ocazia să staţi de vorbă cu Stela Popa, jurnalistă din Republica Moldova şi autoare a romanului 100 de zile, prezentat începând cu ora 12:00 în amfiteatrul A0 al Facultăţii de Jurnalistică, cu conf.univ.dr. Dan Dungaciu, sociolog şi autor Tritonic, Bogdan Hrib, editor Tritonic şi autorul cărţilor: „Filiera grecească”, „Blestemul manuscrisului şi „Somalia, Mon Amour„ cât şi cu Lucian Grozea, secretar ştiinţific al Facultăţii de Jurnalistică din Sibiu.

Tot acum vor fi prezentate cele mai noi titluri din colecţia Comunicare Media (cea mai complexă colecţie în domeniul comunicării şi a jurnalismului la ora actuală în România), titluri precum: “Blogurile, facebook şi polotica”, “Ghid practic de comunicare”. “Brandurile globale”, “Limba de lemn în presă sau “Jurnalism român în exil şi diaspora”.

O serie de evenimente similare vor avea loc într-un cadru mai restrâns la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, luni, 8 martie.

100 de zile este o carte despre tinereţe, revoluţie şi dragoste. Un roman scris în 2009 despre revolta din  aprilie 2009, un roman al Moldovei ultimilor ani, ani cu victorii şi înfrângeri, cu bucurie şi deznădejde, cu speranţă, cu flori, cu sânge…

Romanul este axat pe traseul Corjova-Chişinău-Bucureşti, derulat prin intermediul personajului principal, Roberta şi este structurat în trei părţi.

Partea întâi “Amintiri din trecut” o prezintă pe Roberta Ciugureanu, o tânără din Transnistria, care vine la Chişinău, împreună cu sora sa geamănă, pentru a-şi realiza visele.

Partea a doua – „Coridorul morţii” – surprinde, pentru prima dată într-un volum, perioada protestelor de la Chişinău. De aici încep cele 100 de zile infernale. Personajele cărţii se întâlnesc pe scena revoluţiei, fiecare cu destinul, miza şi angajarea sa politică: statalişti, pro-ruşi, unionişti, spioni, diversionişti etc

Partea a treia – „Un sfârşit e un început” – redă căutările disperate ale Robertei – Ion şi Dragoş sunt daţi dispăruţi -, lupta cu autorităţile şi urmările evenimentelor din 7 aprilie pentru fiecare personaj. Toate firele complicate se deznoadă acum. Pe fundalul morţii tatălui său în urma bătăilor din „coridorul morţii” şi complicaţiilor ulterioare, Roberta, înfuriată şi dezamăgită, ia o decizie radicală.

Bucuresti, 03.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *