free download 78 travel guides written by experts

Eurosport achiziționează drepturile de difuzare a Formula E în Europa

• Eurosport asigură acoperirea Formula E în 54 de țări din Europa, inclusiv în România, în următorii trei ani, începând cu sezonul 2017-18
• Toate cele 14 curse vor fi transmise în direct pe Eurosport

Eurosport şi-a extins acordul pentru difuzarea Campionatului FIA Formula E, urmând să difuzeze competiția în întreaga Europă, începând cu sezonul 2017-18. Timp de trei ani, Eurosport va difuza în direct toate cele 14 evenimente competiţionale din orașe precum New York, Paris, Roma, Santiago sau Sao Paulo. Noul sezon va începe în weekend-ul 2-3 decembrie 2017, când vor avea loc primele două curse de la Hong Kong.

Formula E la Eurosport

Sursă: Getty Images

Începând cu acest sezon, Eurosport va deţine drepturi exclusive şi de sublicenţiere în Europa (exceptând Marea Britanie şi Italia, unde Eurosport deţine drepturi non-exclusive). Eurosport va subcontracta anumite drepturi către canale libere la retransmisie, care vor completa acoperirea Eurosport pe anumite pieţe*.

În calitate de “Gazdă pentru Formula E” în Europa, Eurosport oferă brandurilor şansa de a se asocia cu sporturile cu motor, interacționând cu fanii lor prin intermediul canalelor TV, al platformelor digitale şi al rețelelor de socializare.

Puteți urmări promo-ul noului sezon de Formula E dând click aici.

Eurosport a transmis Campionatul FIA Formula E pentru prima dată în Germania, Polonia şi ţările nordice, în 2015; anul trecut a fost adăugată şi Olanda.

Campionatul FIA Formula E din acest sezon va urmări în competiţie Audi, Citroen-DS, Renault şi Jaguar, cu monoposturi 100% electrice, conduse de unele dintre cele mai mari nume din sporturile cu motor, precum superstarul brazilian Nelson Piquet Jr, germanul Nick Heidfeld şi campionul actual, Lucas di Grassi.

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: “Constatăm că există o simetrie între valorile Formula E şi ale Eurosport, având în vedere dorinţa comună de a încerca lucruri noi pentru a creşte implicarea fanilor sporturilor cu motor. Ultimele două sezoane ale acestui campionat se văd pe Eurosport, așadar consider că jucăm un rol important în popularizarea sa. Avem deja o tradiţie în ceea ce privește transmisiunile sporturilor cu motor în Europa şi suntem încântaţi că putem oferi acest sport mai multor fani care vor putea să urmărească din nou Formula E pe Eurosport în 2017-18.”

Alejandro Agag, Fondator & CEO Formula E, a declarat: “Este extraordinar că extindem parteneriatul cu Eurosport şi Discovery. În acelaşi timp, ne extindem aria de acoperire TV şi digitală în întreaga Europă – o piaţă esenţială pentru creșterea notorietății Formula E. Ca “Gazdă a Jocurilor Olimpice în Europa”, Eurosport şi Discovery sunt perfect poziţionate pentru a relata povestea circuitelor compeţitionale stradale cu vehicule electrice şi a celor mai cunoscuţi piloți care luptă pentru a deveni campioni.”

Jonathan Davies, Managing Director, Advertiser Partnerships, Discovery Networks International and Eurosport, a declarat: “Circuitele stradale cu vehicule electrice Formula E se bucură de o notorietate din ce în ce mai mare. Cu această ocazie, Eurosport oferă brandurilor şansa de a susține în calitate de parteneri această competiție, putând interacționa cu milioane de fani prin transmisiuni TV, digitale şi prin intermediul rețelelor de socializare.”

Prin achiziţionarea drepturilor pentru Formula E în Europa, Eurosport îşi consolidează portofoliul de competiţii din domeniul sporturilor cu motor, printre care se numără şi prestigioasa cursă de 24 de ore de la Le Mans (în Europa şi Regiunea Asia-Pacific), Moto GP (pe şase țări din Europa), Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) (Europa şi Regiunea Asia-Pacific) şi Campionatul Mondial de Superbike SBK (Europa).

Fanii pot fi mereu la curent cu tot ce se întâmplă în Campionatul FIA Formula E accesând www.eurosport.com/allmotorsports şi www.fiaformulae.com.

* În Franţa, Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Elveţia, Irlanda, Republica Cehă şi Israel.

Campionatul FIA Formula E – Calendarul pentru 2017-18:
2-3 decembrie 2017 – Hong Kong, Hong Kong Central Harbourfront Circuit
13 ianuarie 2018 – Marrakesh, Maroc, Circuit International Automobile Moulay El Hassan
3 februarie 2018 – Santiago, Chile
3 martie 2018 – Mexico City, Mexic, Autodromo Hermanos Rodriguez
17 martie 2018 – Sao Paulo, Brazilia
14 aprilie 2018 – Rome, Italia
28 aprilie 2018 – Paris, Franţa, Paris Street Circuit
19 mai 2018 – Berlin, Germania, Tempelhof Airport Street Circuit
10 iunie 2018 – Zurich, Elveţia
14-15 iulie 2018 – New York City, SUA, Brooklyn Street Circuit
28-29 iulie 2018 – Montreal, Canada, Montreal Street Circuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *