Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Eurolife ERB Asigurări aniversează 10 ani de activitate pe piața românească

Anul 2017 marchează pentru Eurolife ERB Asigurări aniversarea a 10 ani de activitate în industria de asigurări din România, un deceniu în care compania a evoluat constant, devenind astăzi un jucător important în domeniu, în special pe segmentul de bancassurance.

“Aniversarea a 10 ani de Eurolife ERB Asigurări este rezultatul încrederii pe care clienții ne-au acordat-o în această perioadă, al loialității și muncii angajaților noștri. Suntem astăzi una dintre cele mai importante companii de bancassurance din România, iar intrarea în acționariatul Eurolife ERB Insurance Group a grupului canadian Fairfax Financial Holdings S.A ne oferă perspective de creștere solidă și susținută pe termen mediu și lung. Pentru Eurolife ERB Asigurări această schimbare de acționariat aduce și o nouă strategie de business bazată pe: trecerea dinspre o companie de tip exclusiv bancassurance către o companie multichannel prin adăugarea de noi canale de distribuție – brokeri, vânzări online, în paralel cu încheierea de noi parteneriate de bancassurance; dezvoltarea de noi produse în acord cu nevoile în schimbare ale românilor; creșterea invesțiilor în resursele interne – oameni și infrastructură IT”, a declarat Anita Nițulescu, CEO Eurolife ERB Asigurări.

Anita Nitulescu, Eurolife ERB Romania

Rezultatele în primele 6 luni plasează Eurolife ERB Asigurări pe locul 3 în top asiguratori de viață din România, compania înregistrând creșteri constante ale primelor brute subscrise, acestea ajungând la nivelul de 91.1 milioane lei.

„Suntem încrezători în potențialul de creștere al Eurolife ERB Asigurări și credem în echipa locală de management și experiența acumulată în acești primi 10 ani de activitate. Eurolife ERB Asigurări reprezintă o prioritate la nivel de grup și vom continua să investim resurse pentru a ne consolida poziția de jucător competitiv în piața de profil. Obiectivul nostru strategic rămâne orientarea către client și asigurarea unui portofoliu de produse și servicii adaptate noilor contexte de viață ale clienților noștri, în paralel cu identificarea de noi oportunități de dezvoltare organică și non-organică”, a declarat Alexander Sarrigeorgiou, Chairman of the Board & CEO EUROLIFE ERB Insurance Group.

Înființată ca societate specializată în activitatea de bancassurance, Eurolife ERB Asigurări a contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea pieței de asigurări din România. Astfel, deși portofoliul anilor de început (2008 -2010) includea exclusiv produse atașate creditelor de retail, în timp compania a lansat noi oferte pentru clienții săi, în perioada 2011-2014 fiind introduse primele două produse de economisire pe termen lung și primele campanii de tip unit-linked. Astăzi, Eurolife ERB Asigurări dispune de un portofoliu adecvat de produse pentru a răspunde cerințelor venite din partea clienților (asigurări de viață, asigurări generale, asigurări atașate creditelor), dar și de un număr semnificativ de clienți, o bază solidă pentru a rămâne o prezență competitivă în piața de asigurări din România.

Despre Eurolife ERB România

Eurolife ERB și-a început activitatea în 2007, fiind specializată pe segmentul de bancassurance. Compania acoperă un portofoliu complex de riscuri: asigurări de viaţă, asigurări de invaliditate, asigurări de şomaj, asigurări de imobil, asigurări de accidente, asigurări de răspundere civilă, unit-linked. Eurolife ERB România include companiile Eurolife ERB Asigurări de Viaţă şi Eurolife Asigurări Generale și este o subsidiară a Eurolife ERB Insurance Group al cărei principal acționar este, începând din 2015, Fairfax Financial Holdings S.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *