Shadow

ENGIE One: Electricitate, gaz, servicii tehnice integrate și o nouă abordare a campaniei de comunicare

ENGIE Romania a lansat un produs integrat, unic pe piața de energie din România, ENGIE One, printr-o campanie de comunicare cu un concept ieșit din tipare și o execuție îndrăzneață, semnată de McCann PR.

În cea mai nouă campanie lansată de ENGIE, produsul unic de energie ENGIE One devine vedeta unei campanii de comunicare al cărei concept creativ este unul inovativ pentru comunicarea publicitara din categorie. Conceptul campaniei a fost dezvoltat plecând de la ideea ca produsul ENGIE One prezinta beneficii clare și evidente care vorbesc de la sine, inducând ideea de simplitate (pachet integrat de electricitate, gaz si servicii tehnice, un singur contract, o factura, contractabil ușor), dar si de stabilitate (valoare fixă lunară) si competitivitate.

Engie logo

Astfel, dacă în campaniile de produs obișnuite, de multe ori, lista de beneficii stă la finalul poveștii din spot în formă de supere pe ecran – pentru ENGIE One, având în vedere faptul că beneficiile sunt atât convingătoare, ele au devenit povestea și discursul spotului – într-unul din spoturi sunt chiar spuse de două ori. E un fel nou de transmite că beneficiile produsului vorbesc de la sine, că produsul însuși este unul de natură si răspundă tuturor așteptărilor.

Conceptul de campanie este declinat în trei execuții de spot-uri a câte 35 de secunde, fiecare dintre ele având o construcție similară: expunerea beneficiilor, urmată de câteva adagio-uri amuzante și absurde care demonstrează că produsul răspunde tuturor așteptărilor pe care consumatorii le pot avea. Campania de comunicare a produsului ENGIE One, dezvoltată de McCANN PR se derulează în mediile TV, online și outdoor.

 

”Un produs unic pe piață aduce mereu o oportunitate unică de comunicare. Asta s-a întâmplat și cu produsul de energie ENGIE One – primul produs care oferă și electricitate și gaz și servicii tehnice (verificări și revizii pentru siguranța și confortul casei), totul într-un singur contract pe o singură factură, super-ușor de luat online în 3 pași simpli. E o listă de beneficii care nu are nevoie de completări – iar acest insight al produsului s-a transformat ușor într-un concept de comunicare disruptiv și amuzant, bazat exclusiv pe beneficiile produsului.” a declarat Mihai Marinescu, Director Customer Solutions la ENGIE.

„In creație, de multe ori căutăm povești în afara beneficiilor produselor pentru că ele nu sunt chiar noi sau impresionante. În cazul ENGIE One vorbim de un produs unic, în premieră pe piață, și asta merită să se audă – chiar și de două ori. Chiar și din gura lui Damian, ursul panda star într-unul dintre spoturi. De fapt, lista de beneficii a fost atât de convingătoare încât ce ne-am dorit a fost s-o spunem cât mai simplu și mai răspicat – s-o scriem pe cer cu dronele sau o echipa de parasutişti dacă e nevoie, spune Traian Aron, Art Director McCann PR.

ENGIE One este primul pachet integrat de pe piață, oferind toate aceste servicii pe o singură factură, cu o valoare fixă lunară, stabilită în funcție de tipul de locuință a clientului, având o singură regularizare financiară pe an.

Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ) este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice.ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,7 milioane de clienţi, operează o reţea de 19.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au aproximativ 3.700 de angajaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *