free download 78 travel guides written by experts

Enel X și Infracapital extind platforma de servicii de energie Cogenio pentru clienții de afaceri din Sudul Europei

• Cele două grupuri au creat o nouă companie care extinde în Spania joint venture-ul Cogenio, care a fost creat în Italia în urmă cu un an, cu scopul de a investi în proiecte de generare distribuită de energie, precum și în proiecte de eficiență energetică pentru clienții de afaceri.
• Grupul Enel va contribui la portofoliul platformei cu aproximativ 200 de proiecte energetice
• În cadrul Cogenio, Enel X operează activele existente și dezvoltă noi proiecte pe baza expertizei sale tehnice și de piață

Roma – Grupul Enel, prin divizia sa de servicii energetice avansate Enel X, și fondul european de investiții Infracapital, unul dintre cei mai importanți investitori în infrastructură din Europa, au semnat un acord de extindere a joint venture-ului Cogenio, activ în generarea distribuită de energie în apropierea locului de consum și eficiența energetică, printr-o nouă companie care operează pe teritoriul Spaniei. Platforma Cogenio, lansată în Italia în decembrie 2018, este în proporție de 20% deținută de Enel X și 80% deținută de Infracapital. În cadrul companiei mixte, Enel X este responsabilă de operarea activelor existente și dezvoltarea de proiecte noi, pe baza tehnologiei și expertizei sale de piață.

„Continuăm să creștem în segmentele de generare distribuită de energie și eficiență energetică, prin pătrunderea în Franța, precum și în Peninsula Iberică prin reproducerea modelului pe care l-am lansat deja în Italia cu același partener, în urmă cu aproximativ un an. Schimbarea paradigmei energetice, care a acordat o poziție centrală clienților în timpul tranziției către o lume cu emisii reduse de carbon, ne oferă cadrul ideal de creștere prin acest model de afaceri inovator. Privind în viitor, ne așteptăm să semnăm mai multe acorduri de acest fel, pentru a maximiza soluțiile inovatoare oferite clienților noștri de afaceri care doresc să joace un rol activ în tranziția energetică”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Enel X logo

Începerea operațiunilor noii companii spaniole prevede ca, până în aprilie 2020:
• Grupul Enel va contribui la noua companie cu aproximativ 200 de proiecte de generare distribuită de energie (fotovoltaică sau produsă prin cogenerare, trigenerare) și eficiență energetică pentru clienții comerciali și industriali din Spania, unele proiecte operând și în Franța și Portugalia;
• Enel X va deține 20% din companie și, prin subsidiara sa spaniolă Endesa X, va opera active și va dezvolta noi proiecte prin intermediul platformei Cogenio;
• Infracapital va deține 80% din companie și va finanța creșterea acesteia;
• Cogenio, prin noua companie spaniolă, va ajunge la un portofoliu global de peste 220 de proiecte în patru țări.

Caracteristica cheie a portofoliului Cogenio este prezența echilibrată a generării distribuite de energie electrică (fotovoltaică, cogenerare sau trigenerare), precum și a instalațiilor de distribuție și furnizare a gazelor, toate beneficiind de fluxurile de numerar contractate de la clienții de afaceri. Compania mixtă poate conta, de asemenea, pe portofoliul solid de proiecte aflate în dezvoltare al Enel X din regiune. Pentru a merge mai departe, parteneriatul va oferi, de asemenea, soluții inovatoare în domeniul stocării energiei și soluții flexibile, cu scopul de a furniza servicii de rețea.

Sistemele de cogenerare asigură producția combinată de energie electrică și căldură într-o singură instalație, în timp ce sistemele de trigenerare combină generarea de electricitate și căldură cu producția de aer rece sau apă. În toate aceste cazuri, avantajele pentru clienții finali sunt creșterea cantității de energie disponibilă și reducerea costurilor, inclusiv acele costuri care vizează combaterea impactului asupra mediului, ca urmare a emisiilor mai mici de noxe și de căldură reziduală.

În domeniul eficienței energetice, Enel X oferă clienților finali un set de servicii integrate, de la evaluarea nevoilor de energie la implementarea și gestionarea soluțiilor tehnice de înaltă eficiență pentru optimizarea consumului de energie. Resursele financiare pe care Infracapital urmează să le pună la dispoziție vor permite clienților finali să efectueze investiții în soluții energetice de ultimă generație, menite să eficientizeze consumul de energie și infrastructura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *