free download 78 travel guides written by experts

Enel, reconfirmat în indicele FTSE4GOOD

Roma, 6 iunie 2017 – Enel S.p.A. (“Enel”) a fost confirmat din nou în indicele FTSE4Good care include companii în baza performanței acestora în domenii precum lupta împotriva schimbărilor climatice, guvernanța, respectarea drepturilor omului și măsurile anti-corupție. Performanța acestor companii este evaluată conform unor criterii de mediu, sociale și de guvernanță (Environmental, Social and Governance – ESG). Prezența Enel în cadrul acestui indice a fost reconfirmată în urma evaluării FTSE4Good din luna iunie 2017. Endesa, subsidiara spaniolă a Grupului Enel, a fost de asemenea inclusă în indice.

Creat de compania FTSE Russell, care dezvoltă indici la nivel mondial, FTSE4Good reprezintă o serie de indici bursieri concepuți pentru a sprijini investițiile în companii sustenabile. Transparența în administrare și criteriile ESG clar definite fac din indicii FTSE4Good instrumente potrivite pentru o gamă largă de investitori atunci când creează sau evaluează produse de investiții sustenabile.
enel logoÎn plus față de FTSE4Good, Enel este de asemenea inclus în cei mai importanți indici de sustenabilitate din lume, printre care Dow Jones Sustainability Index World, indicii Euronext Vigeo Eiris, indicii STOXX Global ESG Leaders și indicele Carbon Disclosure Leadership.

Angajamentul Enel de a respecta cele mai înalte standarde de sustenabilitate a atras din ce în ce mai mult atenția fondurilor de investiții responsabile social. Pe baza celor mai recente date, din decembrie 2016, fondurile SRI (Investitor Social Responsabil Investor) dețin 8% din totalul acțiunilor Enel, în creștere față de nivelul de 7.7% din decembrie 2015, și mai mult decât dublu comparativ cu  cotade  4% înregistrată la sfârșitul anului 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *