free download 78 travel guides written by experts

Enel printre companiile din top 20 al primului clasament european al egalității de gen realizat de Equilip

Enel este singura companie din indexul FTSE MIB 40¹ inclusă în clasament și se află printre cele mai performante dintre cele 255 de companii evaluate pentru realizările lor privind egalitatea de gen în Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, România, Spania și Suedia

Roma – Enel a fost inclus în top 20 al clasamentului „Egalitatea de gen în Europa”, primul clasament al companiilor europene realizat de Equileap pe baza realizărilor acestora în materie de egalitate de gen, în care Grupul este singurul membru al FTSE MIB 40¹ din Italia dintre cele 255 evaluate.

Clasamentul face parte din studiul „Egalitatea de gen în Europa” publicat de Equileap și Comisia Europeană pentru a evalua performanța în materie de egalitate de gen a companiilor incluse în principalii indici ai burselor din Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, România, Spania și Suedia.

“Includerea Enel în acest clasament evidențiază poziția companiei ca lider printre alți actori europeni, prioritizând egalitatea de gen ca motor al succesului modelului său de afaceri sustenabil”, a declarat Francesca Di Carlo, Head of People and Organization al Grupului Enel.

logo enel

„A fi recunoscut de una dintre cele mai de renume organizații care analizează egalitatea de gen din lume este un adevărat reper pentru Grup, care lucrează constant pentru a garanta diversitatea și incluziunea în cadrul companiei.”

Includerea Enel în acest clasament este rezultatul acțiunilor sale care vizează promovarea prezenței femeilor în Consiliul de Administrație, funcțiile de conducere și noile angajări, contribuind la salarii egale și aducând beneficii sociale și soluții pentru echilibrul vieții profesionale tuturor angajaților săi.

Equileap și-a bazat evaluarea pe 19 criterii, incluzând echilibrul de gen în cadrul forței de muncă, diferența de remunerare între femei și bărbați, concediul parental plătit, precum și politicile împotriva hărțuirii sexuale, iar organizația evaluează peste 3.500 de companii la nivel mondial în fiecare an.

Enel, care își desfășoară activitatea în peste 30 de țări, a pus diversitatea și incluziunea în centrul culturii și strategiei sale corporative globale. Punerea în aplicare a acestei abordări a culminat cu emiterea Politicii pentru Drepturile Omului urmată de un cadru specific pentru promovarea diversității și incluziunii la locul de muncă, coroborat cu respectarea Principiilor de Împuternicire a Femeilor (WEP), susținute de Compactul Global al ONU și UN Women și în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (SDG) pe care Enel le susține proactiv.

Grupul Enel este listat și în alți indici de renume, cum ar fi Bloomberg Gender Equality Index, clasamentul Corporate Knights Global 100, Dow Jones Sustainability Indices, FTSE4Good Index, indicii Euronext VIGEO-EIRIS, indicii ESG Leaders ai STOXX Global, ratingu-ul ISS ESG „Prime”, Lista A a CDP Climate, indicii ECPI și indici Thomson Reuters / S-Network ESG Best Practices. Mai mult, Enel deține în prezent punctajul maxim (AAA) acordat de către MSCI ESG Research Ltd., principalul furnizor de cercetare și analize care măsoară performanțele companiilor din motive de mediu, sociale și de guvernare (ESG).

Enel atrage din ce în ce mai mult atenția Investitorilor Responsabili Social (SRI), a căror participație în companie este în continuă creștere, reprezentând aproximativ 10,8% din capitalul social al Grupului în 2019, în creștere cu 83% față de 2014. Această creștere reflectă importanța crescândă a elementelor nefinanciare în crearea unei valori durabile pe termen lung pentru piața financiară

Perioada îndelungată de includere a Enel în indicii de sustenabilitate din lume, este susținută de implementarea unui model de afaceri durabil și inovator care creează valoare atât pentru companie, cât și pentru societate.

¹ Indexul bursier de referință pentru Borsa Italiana, care include cele mai tranzacționate 40 de companii de pe această piață bursieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *