Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Enel aduce mobilitatea electrică la summit-ul G7 din Taormina

•    În cadrul evenimentului, sunt folosite 50 de stații de încărcare pentru mașini electrice.
•    De asemenea, la eveniment este prezentată şi tehnologia vehicle-to-grid, în colaborare cu Nissan.

Roma. Mobilitatea pășește într-o eră mai sustenabilă și mai eficientă. Maturitatea tehnologiilor de stocare a energiei, răspândirea tot mai mare a surselor de energie regenerabilă și a rețelelelor inteligente de distribuție, alături deprovocările lansate de schimbările climatice, transformă mașina electrică în emblema mobilităţii noului mileniu.

Enel, cu abordarea sa „Open Power“, în care inovația și sustenabilitatea sunt elementele-cheie care stau la baza grupului şi a strategiei sale de business, joacă un rol fundamental în zona de e-mobility.

summit-g7_taormina
Din acest motiv, Enel este prezent la summit-ul G7 din Taormina cu două inițiative în zona de mobilitate electrică: prima iniţiativă constă în instalarea în centrul istoric al orașului sicilian a 15 stații de reîncărcare destinate mașinilor electrice de mici dimensiuni.

Mai mult, în piața „9 Aprile” din Taormina, Enel prezintă tehnologia vehicle-to-grid (V2G), care permite mașinilor electrice să distribuie energia pe care nu o folosesc în rețea. Vizitatorii și participanții summitului au oportunitatea de a asista la demonstraţia de aprindere a unui perete LED prin distribuirea înapoi în reţea a energiei stocate şi neutilizate de Nissan Leaf, automobilul electric conectat la coloana V2G a Enel.

Datorită sistemului de încărcare V2G, maşinile electrice pot juca un rol foarte important în sistemul electric. Nu numai că sunt încărcate cu energia necesară pentru a se deplasa, dar devin, în aceeaşi măsură, sisteme de stocare conectate la rețea. Atunci când sunt parcate, mașinile pot echilibra rețeaua, returnând energia neutilizată, unde și când este nevoie. Tehnologia V2G contribuie, așadar, la dezvoltarea mobilității electrice și a fluxurilor neprogramate de energie , cum este spre exemplu, energia produsă din surse regenerabile, pentru care acum există o soluție în ceea ce privește stocarea și utilizarea ei. Tehnologia este benefică pentru sistemul electric, mediul înconjurător și posesorii de mașini, care își pun vehiculul în folosul rețelei. Pentru prima dată în lume, Enel și Nissan testează operaționalitatea sistemului V2G cu ajutorul celor peste 80 de stații de reîncărcare din Italia, Danemarca, Marea Britanie, Germania și Franța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *