metalshow

Elisabeta Lipa, un copil pus pe sotii

Cine s-ar fi gândit că Elisabeta Lipă a fost un copil cam năbădăios, pus pe şotii şi oarecum răzbunător? Ei bine, unele dintre cele mai neaşteptate mărturisiri despre copilăria sa şi relaţia cu bunica le-a făcut reputata canotoare, participantă la 13 Campionate Mondiale şi la 6 ediţii ale Jocurilor Olimpice, în emisiunea “Poveşti care te ung pe suflet”, difuzată la Antena 1 (de luni până vineri, de la ora 16.50). În ediţia de vineri, 19 octombrie, Elisabeta i-a depănat micuţei vedete Anne Marie o mulţime de amintiri speciale legate de bunica sa şi mai ales de prostioarele pe care le făcea şi care, adesea, o cam supărau pe bunica.

De exemplu, ca să se răzbune că ei îi dădea mereu bani numai monede, iar surioarei sale, mai mare cu şase ani, îi dădea numai “bani de hârtie”, Elisabeta i-a pictat bunicii, în timp ce dormea, unghiile cu stiloul cu cerneală roşie. Bunica s-a speriat, crezând că s-a îmbolnăvit şi era cât pe ce să plece la spital. Numai că Elisabeta i-a mărturisit acesteia că ea i-a pictat unghiile, iar bunica, deşi s-a supărat când a aflat care era motivul real al prostioarei făcute de nepoata sa, i-a explicat că nu a procedat bine. “Când vei fi cuminte şi ascultătoare ca sora ta, atunci îţi voi da şi ţie bani de hârtie”, i-a explicat bunica.

Pentru că părinţii erau mai toată ziua plecaţi la muncă, Elisabeta şi sora sa petreceau aproape tot timpul cu bunica. “Mâncarea gătită de bunica a fost cea mai bună. Ea ne făcea tot felul de ciorbiţe cu smântână, ciorbă de perişoare, sărmăluţe. Cel mai mult îmi plăcea să mănânc, ca un desert, lapte cu pâine făcută de bunica la cuptor”, s-a destăinuit canotoarea. Dar bunica a jucat un rol important şi în educarea fetelor. Pentru Elisabeta, multe dintre sfaturile bunicii sale au rămas “literă de lege”, iar cel mai înţelept lucru pe care i l-a explicat a fost acela că trebuie să îţi asculţi părinţii, chiar şi atunci când nu îţi convine, pentru că niciodată părinţii nu îţi doresc răul.

Emisiunea “Poveşti care te ung pe suflet” este parte a campaniei “Poveşti de la bunica”, derulată de Cargill Oils SA pentru brandul Untdelemn de la Bunica şi al cărei scop este identificarea celor mai interesante 42 de poveşti despre bunici, scrise de copii cu vârste între 7-15 ani. Campania beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi se va termina la sfârşitul anului 2007. Autorii celor 42 de poveşti finaliste vor câştiga câte un sejur într-o tabără la munte, iar marele câştigător va deveni autorul viitorului spot publicitar al brandului Untdelemn de la Bunica şi posesorul unui PC. Regulamentul concursului şi detalii despre emisiune se găsesc pe www.povestidelabunica.ro.

Până acum, dintre cele 50 de vedete selectate pentru a-şi spune propriile poveşti despre bunicile lor au fost deja oferite publicului, în cadrul emisiunii “Poveşti care te ung pe suflet”, ediţiile cu destăinuirile lui Claudiu Bleonţ, Alexandra Ungureanu, Maria Cârneci, Monica Tatoiu, Mădălin Voicu, Felicia Filip, Cătălin Botezatu, Oana Sârbu, Gelu Voicu. Galeria povestitorilor va fi completată de nume mari ale sportului, culturii, artelor, mass-media sau showbiz-ului din ţara noastră, obiectivul emisiunii fiind acela de a impulsiona copiii să îşi scrie propriile poveşti despre relaţiile cu bunicile lor şi despre copilărie. Campania poartă semnătura agenţiei Headvertising, iar partea de producţie tv este asigurată de Sign Factor.

Bucuresti, 18.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *