metalshow

Educatia – o prioritate pentru SIVECO Romania

La sediul Comisiei Nationale a României pentru UNESCO, in cadrul unui eveniment la care au participat oficialitati, personalitati culturale, ziaristi, prieteni ai scolii, au fost decernate premiile celei de-a patra editii a Premiilor Jurnalismului de Educatie, competitie organizata de Fundatia pentru stimularea creatiei tehnico stiintifice.

Premiile pentru Jurnalismul de Educatie si Jurnalismul de Stiinta acordate de C.N.R. UNESCO si SIVECO Romania  au fost acordate teleastului clujean Cristian Muresanu, pentru serialul de educatie „Alma Mater” pe care il sustine la TVR Cluj , dar si pentru cartea "Apocalipsa climatica si cauzele acesteia",  si ziaristului baimarean Alec Portase, pentru foiletonul de stiinta din "Graiul Maramuresului" si cartea "Codice pentru mileniul urmator”.

„Evenimentul pe care il organizam a devenit o sarbatoare a jurnalistilor pasionati de stiinta, tehnologie si educatie, care pun mult suflet in articolele pe care le scriu. Multumesc partenerilor care sustin initiativa noastra de a incuraja pasiunea acestor oameni speciali”, declara Alexandru Mironov, Presedintele juriului.

Viitoarea integrare in Uniunea Europeana pune problema alinierii sistemului de invatamânt la standardele europene, atât in ceea ce priveste continutul programelor scolare dar mai ales a modului de implicare in procesul de predare si invatare – activitati  in care calculatorul, tehnologia informatiei in special, joaca astazi un rol catalizator.

“In domeniul proiectelor educationale, expertiza si entuziasmul specialistilor SIVECO România au facut posibile adevarate actiuni de pionierat. Platforma de eLearning AeL, aleasa de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii drept coloana vertebrala a aplicaţiilor software din cadrul programului de informatizare a scolii românesti, asigura astazi accesul liceenilor din toata Romania la cuceririle tehnologice ale secolului 21”, declara Anca Crahmaliuc, Marketing Manager  la SIVECO Romania.

Bucuresti, 24.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *