Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast
Shadow

E-Distribuție Dobrogea a modernizat două stații de transformare importante din județul Constanța, în beneficiul a 5.000 de clienți rezidențiali și industriali

• E-Distribuție Dobrogea a investit 8,4 milioane de lei pentru modernizarea stațiilor de transformare Palas Sud din Constanța și Ecluză din Ovidiu

Pe perioda anului în curs, în urma unei investiții de 8,4 milioane lei, două stații de transformare au fost complet modernizate în beneficiul a 5.000 de clienți rezidențiali și industriali. E-Distribuție Dobrogea a finalizat cele două proiecte de modernizare a stațiilor de transformare Palas Sud din Constanța și Ecluză din Ovidiu cu scopul de a susține activitățile economice și industriale prin îmbunătățirea calității serviciului de distribuție de energie electrică.

Astfel, stația de transformare de înaltă/medie tensiune 110/6 kV Palas Sud din Constanța ce deservește consumatori strategici pentru viața constănțenilor, va asigura servicii îmbunătățite pentru toată Zona Industrială a Municipiului Constanța. Stația a fost construită odată cu dezvoltarea industrială a zonei în anul 1957 și este extrem de importantă pentru cei peste 900 de clienți cu activitate economică și industrială din zona vestică a Constanței. Lucrările de modernizare a statiei Palas Sud au durat 12 luni și s-a înlocuit întreg aparatajul de 110 KV, fiind montate relee digitale pentru liniile de înaltă tensiune.

Stația de înaltă/medie tensiune 110/20 kV Ecluză Ovidiu asigură alimentarea cu energie electrică pentru o zonă rezidențială din perimetrul localităților Ovidiu – Palazu Mare – Lumina – Mihail Kogalniceanu. Totodată, stația Ecluză Ovidiu deservește și 28 de clienți industriali importanți alimentați prin rețeaua de medie tensiune. Lucrările de modernizare ce s-au desfășurat pe parcursul ultimului an, au presupus înlocuirea întregului aparataj primar de medie tensiune şi a tuturor echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generaţie, asigurând astfel performanţe tehnice superioare, îmbunătățind fiabilitatea reţelei şi optimizând activitatea de mentenanţă.

Investitii E-Distributie Dobrogea

Totodată, cu scopul de a reduce considerabil timpii de realimentare a clienților în cazul apariției avariilor, ambele lucrări de modernizare cresc siguranța în alimentarea întregilor zone cu energie electrică.

Lucrările de mai sus sunt parte a unui program mai amplu de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță a instalațiilor și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul.

Ca urmare a investițiilor realizate în modernizarea rețelelor, cele trei companii E-Distribuție din zonele Muntenia Sud, Banat și Dobrogea rămân lideri în topul operatorilor de distribuție de electricitate din România. Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2018, indicele SAIDI al întreruperilor neplanificate (System Average Interruption Duration Index – durata medie a întreruperilor pe client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 138 de minute, cel mai performant din țară, în scădere de la 145 de minute în anul 2017. Pe următoarele locuri în clasament s-au situat E-Distribuție Dobrogea, cu 188,8 minute, și E-Distribuție Banat, cu 214,7 minute, ambele cu performanțe mai bune decât media națională, care s-a situat la 224,1 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *