free download 78 travel guides written by experts

Doug Strycharczyk, Mental Toughness Guru, vine la București

Cunoscutul antreprenor și cercetător britanic, Doug Strycharczyk care, împreună cu profesorul Peter Clough – renumit psiholog sportiv și ocupațional, a dezvoltat MTQ Plus, celebrul test recunoscut internațional, care evaluează nivelul de “mental toughness” la sportivi, manageri și în domeniul educației, vine la București pentru training certificat în Mental Toughness.

Doug Strycharczyk, CEO al AQR International și profesorul Peter Clough de la Universitatea din Huddersfield, Marea Britanie, au operaționalizat pentru prima dată în istoria psihologiei conceptul de Mental Toughness prin dezvoltarea unei evaluări a nivelului de Mental Tougness.

Ultima sa versiune, MTQPlus, este o măsură psihometrică unică, validă și fiabilă, care evaluează nivelul de Mental Toughness la nivel individual și de echipă. Acum este una dintre cele mai utilizate testări în organizații, în domeniul educației și în sport.

Doug Strycharczyk vine la București pentru primul program de certificare în Mental Toughness din România, bazat pe conceptul actualizat de MTQPlus.

Doug Strycharczyk
Doug Strycharczyk

Înrădăcinat în noțiunea de rezistență mentală, conceptul de Mental Toughness trece dincolo de aceasta, adăugând idei din psihologia pozitivă. Este unul dintre cele mai importante atribute pe baza cărora poate fi prezisă capacitatea individuală de a performa și de a obține succes.

„Mental Toughness descrie mentalitatea pe care o persoană o adoptă în ceea ce face. Este o trăsătură de personalitate care determină în mare măsură modul în care oamenii răspund la provocări, stres și presiune, indiferent de circumstanțe”, explică Doug Strycharczyk, fondator al AQR International, Marea Britanie, care lucrează cu centre de cercetare ale marilor universități din Marea Britanie și co-creator al testului MTQ Plus.

Spre deosebire de majoritatea testelor psihometrice care analizează fie comportamentele (modul în care acționăm), fie emoțiile (cum ne simțim), testele Mental Toughness MTQ Plus analizează modul în care gândim, declanșatorul principal al acțiunilor și emoțiilor umane.

Peste 30 de ani de cercetări i-au permis lui Doug Strycharczyk, profesorului Peter Clough și unei echipe de psihologi asociați, să dezvolte cel mai recent cadru al modelului 4C de Mental Toughness.

Acesta pune în evidență 4 scale (Control, Angajament, Provocare, Încredere) și 8 subcategorii (controlul vieții și al emoțiilor, orientarea către obiective și realizări, apetența pentru risc, capacitatea de a învăța din experiențe, încrederea în propriile abilități și încrederea în ceilalți).

„MTQ Plus este un test psihometric normativ, ceea ce înseamnă că rezultatele testelor pentru un individ sunt comparate cu rezultatele testelor unui grup de referință mai amplu. Totodată, MTQ Plus le permite utilizatorilor să își evalueze scorurile înainte și după participarea la un program de formare sau dezvoltare.

Testarea evaluează nivelul de control asupra situațiilor de viață și al emoțiilor, dedicarea față obiectivele stabilite și reușitele așteptate, orientarea către risc, capacitatea de a învăța din eșecuri, încrederea în abilitățile existente, posibilitatea de a dezvolta noi abilități și de a-i influența pe ceilalți”, adaugă cercetătorul Doug Strycharczyk.

Doug Strycharczyk va veni la București pe 20 și 21 februarie, pentru o sesiune de pregătire certificată, care li se adresează specialiștilor în resurse umane, managerilor generali și echipelor de management din companii. Pregătirea certificată pornește de la evaluarea nivelului de Mental Toughness al fiecărui participant.

Despre Doug Strycharczyk

Doug este directorul general al companiei de consultanță AQR International – fondată în 1989 în Marea Britanie. AQR este recunoscută pe plan internațional drept unul dintre cei mai inovatori creatori de teste psihologice din lume, cu prezență în peste 80 de țări. Academicianul britanic John Adair, renumit pentru contribuția sa la Leadership, recunoaște, într-o emisiune BBC, MTQ ca un instrument „extrem de eficient”.

În ultimii ani, Doug a colaborat cu profesorul Peter Clough pentru a studia și a defini conceptul de Mental Toughness și pentru a crea cel mai important de testare din lume MTQPlus. Doug este recunoscut ca o autoritate în aplicarea tehnicilor de Mental Toughness pentru organizațiile de toate tipurile și pentru lumea educației.

Detalii despre Mental Toughness și înregistrare pentru sesiunea din București: https://creative-bright.com/events/mentaltoughness/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *