Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Două echipe românești au jucat în semifinala Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge Detroit

Tinerii robotiști români care au ajuns weekendul trecut în Statele Unite ne-au reprezentat țara cu onoare la Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge Detroit. Această competiție a fost o experiență senzațională pentru echipele României, culminând cu performanța jucării semifinalei într-o alianță cu două echipe românești: Technogods și Xeo, într-un cuvânt XeoGods.

Această performanță reprezintă încununarea unui an intens de pregătiri a copiilor care participă la cel mai mare campionat de robotică pentru licee de la noi, FIRST Tech Challenge Romania, implementat de Asociația Nație Prin Educație fondată de Dana Războiu.

Romania in semifinala Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge Detroit

Copiii au lucrat zi și noapte, s-au implicat cu tot sufletul, iar terenul de robotică le-a devenit casă. Echipa națională a performanței, prieteniei, fair play-ului a ajuns acasă, în România, luni, 30 aprilie.

Xeo de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia, QuantumRobotics de la Liceul Internațional de Informatică din București, Qube de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București și Technogods de la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu sunt cele patru echipe care au reprezentat România la Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge Detroit care a avut loc în perioada 25-28 aprilie la Cobo Center din Detroit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *