bucharest tech week 2021

Diageo implementează la nivel global politici ambițiose privind concediul de maternitate și oferă angajaților săi concediu plătit de minimum 26 de săptămâni

Diageo oferă concediu de maternitate de minimum 26 de săptămâni cu plata integrală a salariului și stabilește un standard minim pentru concediul de paternitate plătit integral

Diageo, lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, anunță implementarea la nivel global a unei politici ambițioase în ce privește acordarea concediului maternal și paternal plătit, pentru toți angajații săi din toate diviziile, aceasta fiind aliniată eforturilor constante ale companiei de a îmbunătăți condițiile de muncă și de a oferi beneficii.

Compania, care are peste 30.000 de angajați în lume, își dorește ca prin această inițiativă să ajute angajații să se concentreze mai mult pe familie, fără a sacrifica performanța la locul de muncă, asigurându-se că viitoarele mame și viitorii tați vor petrece timpul de care au nevoie cu copilul lor.

Studio Portraits
Studio Portraits

Noua politică globală oferă mamelor angajate din toate țările în care compania operează, un concediu maternal integral plătit de minimum 26 de săptămâni. De asemenea, în ce privește concediul de paternitate, Diageo stabilește la nivel global un standard de minimum de 4 săptămâni de concediu, plătit integral. Sunt însă țări în care o mare parte a diviziilor Diageo au implementat deja un concediu de paternitate de 26 de săptămâni cu plata integrală, printre care: America de Nord, Tailanda, Filipine, Singapore, Spania, Olanda, Irlanda, Italia, Rusia, Columbia, Venezuela și Australia.

În luna aprilie 2019, cei peste 7000 de angajați Diageo din Marea Britanie au aflat că au devenit eligibili să primească același concediu de 26 de săptămâni cu plata integrală, fără pierderea sporurilor și a bonusurilor, indiferent de gen.
“Ne-am angajat să creăm o forță de muncă care să beneficieze de incluziune deplină și diversă, fiind conștienți că mediul de afaceri joacă un rol semnificativ în definirea societății de mâine. Companiile internaționale precum Diageo trebuie să întreprindă măsuri curajoase în ce privește politicile de muncă și mediul în care lucrează angajații, pentru a se asigura că progresul pe care aceștia îl merită va deveni realitate, ” a declarat Mairéad Nayager, Director Resurse Umane Diageo.

În majoritatea statelor, noua politică va intra în vigoare la începutul noului an financiar al companiei Diageo, respectiv data de 1 iulie 2019, alte state urmând să implementeze pe parcursul anului. Detaliile complete privind politica specifică fiecărui stat, modul de aplicare în filialele care nu sunt deținute în totalitate, precum și calendarul implementării vor fi făcute publice în timp util și se supun cerințelor legale locale, ale consiliului director și de reglementare.
Angajamentul companiei Diageo, respectiv acela de a crea un mediu de lucru incluziv și diversificat a fost recunoscut de indexul Bloomberg privind egalitatea de gen, în 2019. Desemnată anul trecut a patra companie din lume în ceea ce privește incluziunea și diversitatea de către agenția Thomson Reuters, Diageo se mândrește cu faptul că 40% dintre membrii comitetului executiv al companiei și 44% dintre membrii consiliului director sunt femei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *